Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Κάθε εβδομάδα οι συντάκτες του GHETTO θα μοιράζονται τα πιο πρόσφατα κολλήματά τους. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής μέσα στην εβδομάδα. Με ότι κολλάνε λοιπόν αυτοί οι τύποι μέσα στην εβδομάδα θα σου το μεταφέρουν.. Από την […]

Κάθε εβδομάδα οι συντάκτες του GHETTO θα μοιράζονται τα πιο πρόσφατα κολλήματά τους. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής μέσα στην εβδομάδα. Με ότι κολλάνε λοιπόν αυτοί οι τύποι μέσα στην εβδομάδα θα σου το μεταφέρουν.. Από την υπόγα τους σε όλη τη Χαλκίδα!

Για τσέκαρε και πάρε ιδέες…

Το κόλλημα της Πένης Θεοδοσίου

Μια από αυτές τις μέρες λοιπόν που ήμουν Αθήνα, ψάχνοντας λοιπόν να δω τι ταινία θα βάλω να περάσει το απόγευμα μου, έπεσα πάνω στα παιδικά της Walt Disney. Προφανώς και έβαλα να δω παιδική ταινία! Η επιλογή δύσκολη αλλά αποφάσισα την Παναγία των Παρισίων.

Με το που πέφτει το σήμα της Walt Disney νιώθεις μια εσωτερική χαρά και μια νοσταλγία. Νομίζεις ότι όλα τα προβλήματα σου είναι να έχεις διαβάσει για την επομένη μέρα στο σχολείο.

Η Παναγία των Παρισίων είναι από τα αγαπημένα μου. Ερωτεύτηκα και πάλι την υπέροχη μουσική της, την Εσμεραλδα με την υπέροχη φωνή της Πεμυς Ζουνη, τα τρολ γκαρκοιλ, και φυσικά τον υπέροχο Κουασιμόδο!

Όταν τέλειωσε δεν σας κρύβω ότι ένιωθα γεμάτη και πλήρης μια αίσθηση αισιοδοξίας. Κάντε και εσείς το ίδιο, θα με θυμηθείτε…

 

Το κόλλημα του Βασίλη Ντέμη

Γκατζετάκιας υπήρξα αλλά σε μικρότερη ηλικία. Δεν σας κρύβω πως, είχα αρκετά χρόνια να κολλήσω με ένα gadget τόσο πολύ όσο αυτή την εβδομάδα. Και μάλλον το κόλλημά μου θα κρατήσει περισσότερο από μία εβδομάδα, βασικά, θα κρατήσει μέχρι να το αγοράσω.

Κόλλησα με τα smartwatch και δεν είναι ότι απλά έφαγα ένα κόλλημα το έβαλα και πρώτο στην λίστα των αγορών μου!

Η βασική εργασία ενός έξυπνου ρολογιού, είναι να εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες από το smartphone στην οθόνη του (SMS, notifications κ.α.) – και όχι μόνο. Ορισμένα smartwatches μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα, αλλά τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα να συνεργάζονται με κάποιο smartphone. Παράλληλα, δεν είναι λίγα το μοντέλα που έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες “health-fitness”, όπως είναι το βηματόμετρο (pedometer), ή ο έλεγχος των καρδιακών παλμών (heart rate monitor).

Το Apple Watch αναμφισβήτητα έχει την πιο μεγάλη συλλογή, αριθμώντας περισσότερες από 8500 επιλογές μέσα από το app store. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται παράλληλα και πολλά διάσημα apps όπως είναι για παράδειγμα το Instagram και το Shazam.

Παράλληλα, η Pebble διαθέτει στο κατάστημά της γύρω στις 8000 εφαρμογές περιλαμβάνοντας μάλιστα ορισμένα μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως είναι για παράδειγμα το PayPal και το Weather Channel. Χιλιάδες είναι όμως και οι εφαρμογές για τα Android Wear περιλαμβάνοντας σημαντικές και διάσημες εφαρμογές όπως το WhatsApp. Το διαβάσατε καλά έτσι, περίπου στις 8 χιλιάδες εφαρμογές.

Είδατε τι φοβερή ανάλυση σας έκανα. Όλα αυτά τα έμαθα αυτή την εβδομάδα, καθώς έψαξα αρκετά στο internet, ακόμα και σε forum έστειλα απορίες μου. Μην ξεχάσω να σας πω, ότι πέρασα από όλα τα καταστήματα της Χαλκίδας και χάζεψα τα “έξυπνα” ρολόγια που είχαν.

Έχω καταλήξει σε αυτό που θα πάρω . Αλλά υπάρχει μία λεπτομέρεια.. Δεν έχω μαζέψει ακόμα τα λεφτά που χρειάζονται….

 

Το κόλλημα της Χριστίνας Τσολάκου

 

«Αλλάζουμε σπίτια,αλλάζουμε ζωές!»

Την εβδομάδα που μας πέρασε, έκανα μια ψιλομετακόμιση (δεν θα σας το αναλύσω γιατί δεν θα βγάλετε άκρη)  κι έτσι κόλλησα λίγο με τη διακόσμηση και τις αλλαγές στον χώρο μου και να σας πω την αλήθεια το ευχαριστήθηκα πολύ!

Χρειάστηκε λοιπόν να  ψάξω αποθηκευτικό χώρο για διάφορα αντικείμενα που έπρεπε να βολέψω! Κατέληξα λοιπόν, στο ότι θα χρειαστώ μερικά κουτιά και αυτός ήταν ο στόχος μου όταν πήγα σε γνωστό πολυκατάστημα…

Τίποτα όμως δεν πήγε βάση σχεδίου, καθώς φυσικά η καταναλωτική μου μανία χτύπησε κόκκινο και έτσι βρέθηκα με πάνω από 10 κουτιά, σε διάφορα μεγέθη, χρώματα, σχήματα και τα περισσότερα δεν μου χρειάζονται!

Κάνοντας τη βόλτα μου εκεί στο πολυκατάστημα, μου μπήκε και η ιδέα, να προσπαθήσω να αλλάξω χρώμα σε ένα έπιπλο στο σπίτι και σκέφτηκα ότι θα είναι τέλειο να το ντύσω με αυτοκόλλητο… Εγώ, που είμαι ότι πιο άχρηστο σε κατασκευές και diy, αφού δεν έχω καμία υπομονή! Και το έκανα και χάλια βγήκε και δεν πειράζει γιατί πριν ήταν χειρότερο…

Και φυσικά αγόρασα διάφορα χαζό-διακοσμητικά, κεράκια, φωτάκια , κορνίζες κλπ, γιατί εννοείται πως σε αυτά τα καταστήματα πας για συγκεκριμένο λόγο και φεύγεις με 10 σακούλες πράγματα!

Γενικώς λοιπόν, και για να καταλήξει κάπου το σημερινό μου παραλήρημα , θα σας πω ότι δεν σας αρέσει να το αλλάζετε και  ότι οι αλλαγές στο σπίτι μας πιστεύω μπορούν να ανεβάσουν την ψυχολογία και να μας κάνουν να αισθανόμαστε σίγουρα καλύτερα τις στιγμές που περνάμε στο χώρο μας… Δεν χρειάζεται να χαλάσετε πολλά χρήματα, αλλά καλό θα είναι να είστε λίγο πιο υπομονετικοί  από εμένα!

 

Το κόλλημα της Μαίρης Ταυρή

 

Here’s looking at you kid  @Casablanca

Ναι, ναι το ξέρω, πως γίνεται να έχω αργήσει τόσα χρόνια να δω αυτό το masterpiece. Μια ταινία που σίγουρα συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα top rankings της προκοπής. Ένας κόσμος που δυστυχώς δεν είναι πολύ μακριά από την σημερινή, καθημερινή κατάσταση που ζουν πολλοί άνθρωποι. Ένα έργο βασισμένο στην πιο πραγματική, ουσιαστική αλλά ταυτόχρονα και βάρβαρη πλευρά της αγάπης. Την Casablanca. Κι αφού την είδα, την ξαναείδα γιατί μια φορά δεν φτάνει.

Και αφού την ξαναείδα, φρόντισα να σπαμάρω όποιον κοντινό μου άνθρωπο έβρισκα εύκαιρο. Ο ενθουσιασμός όμως δεν μοιράζεται εύκολα, ειδικά αν οι φίλοι σου την έχουν δει την ταινία εδώ και καιρό και εσύ είσαι απλά ο τελευταίος στο πάρτι. Τότε στράφηκα στο google. Και το κόλλημα πήρε άλλη διάσταση. Reviews, behind the scenes, θεωρίες, boards στο Pinterest, ακόμα και την ταμπέλα του μπαρ βρήκα και ναι την παρήγγειλα, γιατί μια ζωή την έχουμε βρε! Κι αφού δεν μπορώ να κάνω ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, ή ακόμα καλύτερα να μπω μέσα στη ταινία και να μείνω εκεί, θα κρεμάσω την ταμπέλα πάνω από την τηλεόρασή μου να θυμάμαι πως καμιά άλλη ταινία δεν θα είναι ποτέ ίδια.

Και τι δεν θα ‘δινα για μια νύχτα σ’ αυτήν την Casablanca . Να πιω gin στο Rick’s Café Americain, κι ας ξέρω ότι ο Rick δεν θα κάτσει μαζί μου (αφού δεν πίνει με τους πελάτες). Να ακούσω τον καταπληκτικό Sam να παίζει πιάνο, να ονειρεύομαι μια καλύτερη ζωή που βρίσκεται πάντα, κάπου μακριά.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top