Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας

Με την παρουσία του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής κου Χρήστου Τριαντόπουλο, του Προέδρου της ΕΣΕΕ κου Γεώργιου Καρανίκα, τους Βουλευτές Ν. Ευβοίας κους Ζεμπίλη Αθανάσιο και Σπύρο Πνευματικό και όλους τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 με επιτυχία, Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας […]

Με την παρουσία του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής κου Χρήστου Τριαντόπουλο, του Προέδρου της ΕΣΕΕ κου Γεώργιου Καρανίκα, τους Βουλευτές Ν. Ευβοίας κους Ζεμπίλη Αθανάσιο και Σπύρο Πνευματικό και όλους τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 με επιτυχία, Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή επισήμανε ότι το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, ωστόσο έχει λάβει δυσανάλογα μικρή και ρεαλιστικά ανεπαρκή στήριξη από την Πολιτεία. Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους (δάνεια, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) θα οδηγήσει μοιραία, σε πολλά λουκέτα και σε αύξηση της ανεργίας αλλά ταυτόχρονα θα επηρεάσει και τα δημόσια έσοδα όσο και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως :
•  Στο κεφάλαιο επανεκκίνησης για την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στα μέτρα στήριξης που χρειάζονται για την επιβίωση τους.
•  Από το πρόγραμμα κάλυψης  των παγίων εξόδων να μην εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εργαζόμενους καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Ο Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής δηλώνοντας θετικός, πρότεινε τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με την ΕΣΕΕ για τη δημιουργία ενός αλγόριθμου σε ότι αφορά την αποτίμηση του κόστους αποθέματος εμπορευμάτων (στοκ) και πρότεινε μία δεύτερη συνάντηση, δεσμευόμενος να εξετάσει τα αιτήματά μας.

Ο κος Καρανίκας επιβεβαίωσε τη συνεργασία και επισήμανε ότι οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν σωρεύσει από την αρχή της πανδημίας τεράστια αποθέματα εμπορευμάτων της περασμένης σεζόν, υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο και χρέη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Επιπρόσθετα, τα αλλεπάλληλα κλεισίματα έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση ειδών στους περιορισμένους χώρους των επιχειρήσεων, γεγονός που επιβαρύνει και με αυξημένα κόστη αποθήκευσης.

Οι δύο Βουλευτές μας δήλωσαν συμπαραστάτες στα αιτήματα μας και δήλωσαν ότι θα είναι παρόν όποτε τους χρειαστούμε σε οποιαδήποτε συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top