Μετέτρεψαν βάρκες σε βιβλιοθήκες και τις έβαλαν σε παραλία στην Κίμωλο! (pics)

Τέσσερις βάρκες φόρεσαν τα καλά τους στην Κίμωλο, οπλίστηκαν με ένα δυνατό μήνυμα και έβαλαν πλώρη για τη γνώση. Όταν οι ιδέες και η αγάπη για τον τόπο και τα…

Τέσσερις βάρκες φόρεσαν τα καλά τους στην Κίμωλο, οπλίστηκαν με ένα δυνατό μήνυμα και έβαλαν πλώρη για τη γνώση.

© Dora Kavellary

Όταν οι ιδέες και η αγάπη για τον τόπο και τα βιβλία μετουσιώνεται σε πράξη, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό.

Από σήμερα αυτό το πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό όριο των Κυκλάδων, έχει στις παραλίες του τέσσερις βάρκες-βιβλιοθήκες για να μην χρειαστεί να κουβαλήσεις τα βιβλία που θα διαβάσεις στην παραλία.

Οι βάρκες φιλοτεχνήθηκαν από τη ζωγράφο Ελένη Τεκνοπούλου, τους Κιμωλίστες και την ψυχή του εγχειρήματος που ακούει στο όνομα Σταυρούλα Βεντούρι.

Καθεμία από τις βάρκες-βιβλιοθήκες έχει και διαφορετικό σχέδιο, το οποίο αποτελεί και ένα μήνυμα για την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών.

Οι βιβλιοθήκες – βάρκες, κατασκευάστηκαν στην Αθήνα και βάφτηκαν στην Κίμωλο από τους Κιμωλίστες…

 

 

 

Πηγή: Bovary.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top