Μαγική εικόνα του αστέρα Βέγα πάνω από την Δίρφη

Ο αστέρας Βέγας, πάνω από το όρος Δίρφυς ήταν μαγευτικός! Ο αστέρας Βέγας (Vega) βρίσκεται στον αστερισμό της Λύρας και είναι ο φωτεινότερος αστέρας του αστερισμού και ο δεύτερος σε φωτεινότητα στο βόρειο ημισφαίριο μετά τον Αρκτούρο. Απέχει από εμάς μόλις 25 έτη φωτός και είναι μαζί με το Σείριο και τον Αρκτούρο τα λαμπρότερα […]

Ο αστέρας Βέγας, πάνω από το όρος Δίρφυς ήταν μαγευτικός!

Ο αστέρας Βέγας (Vega) βρίσκεται στον αστερισμό της Λύρας και είναι ο φωτεινότερος αστέρας του αστερισμού και ο δεύτερος σε φωτεινότητα στο βόρειο ημισφαίριο μετά τον Αρκτούρο. Απέχει από εμάς μόλις 25 έτη φωτός και είναι μαζί με το Σείριο και τον Αρκτούρο τα λαμπρότερα άστρα στη γειτονιά του Ήλιου. Είναι ένα από τα άστρα του λεγόμενου Θερινού Τριγώνου (οι άλλοι δύο είναι ο Ντενέμπ και ο Αλτάιρ). Πρόκειτα για ένα σχετικά νεαρό άστρο αφού η ηλικία του υπολογίζεται στα 450 ως 460 εκατομμύρια έτη. Υπολογίζεται πως δεν θα ζήσει για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο έτη συνολικά. Πλησιάζει το Ηλιακό μας σύστημα με ταχύτητα 13,5 χλμ το δευτερόλεπτο (48.600 χλμ/ώρα), δεν θα επηρεάσει ποτέ όμως το Ηλιακό μας σύστημα, γιατί δεν κατευθύνεται ακριβώς προς εμάς.

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο νεαρός θεός Ερμής δημιούργησε τη λύρα από μεγάλο όστρακο χελώνας, το οποίο το κάλυψε με δέρμα ζώου και κέρατα αντιλόπης. Οι λύρες ταυτίζονταν με τις λεγόμενες απολλώνιες αρετές της μετριοπάθειας και της ψυχικής ισορροπίας, κι έτσι έρχονταν σ’ αντίθεση με τους Διονυσιακούς αυλούς που αντιπροσώπευαν την έκσταση και τους οργιώδεις εορτασμούς.

Η εντυπωσιακή λήψη είναι του Δημήτρη Μάλλιαρη

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top