Μαγική βραδιά με πανσέληνο και έκλειψη Σελήνης σε εικόνες από όλη την Εύβοια

Αν και στην Ελλάδα, λόγω συννεφιάς, το φαινόμενο ήταν ελάχιστα ορατό, η Πανσέληνος με την έκλειψη Σελήνης ήταν μια μαγική βραδιά για χιλιάδες ανθρώπους. Υπήρχαν στιγμές που το φεγγάρι έκανε την εμφάνισή του και στον ουρανό της Εύβοιας και της Χαλκίδας και πολλοί ήταν αυτοί που τράβηξαν φωτογραφία για να την ποστάρουν στα social. Μπορεί […]

Αν και στην Ελλάδα, λόγω συννεφιάς, το φαινόμενο ήταν ελάχιστα ορατό, η Πανσέληνος με την έκλειψη Σελήνης ήταν μια μαγική βραδιά για χιλιάδες ανθρώπους. Υπήρχαν στιγμές που το φεγγάρι έκανε την εμφάνισή του και στον ουρανό της Εύβοιας και της Χαλκίδας και πολλοί ήταν αυτοί που τράβηξαν φωτογραφία για να την ποστάρουν στα social.

Μπορεί οι περισσότερες φώτο να είναι από κινητό, όμως αναμφίβολα έχουν την ομορφιά τους…

Δίρφυς, Εύβοια – Φωτογραφία: Stathis Poronidis

 

Αγία Άννα, Εύβοια – Φωτογραφία: Από την σελίδα Color Latino Jewelry

 

Χαλκίδα – Φωτογραφία: Thanasis Gasteratos

 

Χαλκίδα – Φωτογραφία: George Gartzios

 

Κατά την έναρξη της μερικής έκλειψης, η Σελήνη βρέθηκε σε ύψος 19 περίπου μοιρών στο νοτιοανατολικό ουρανό και η πορεία της ήταν ι ανοδική, ενώ όταν η έκλειψη ολοκληρώθηκε, η Σελήνη βρέθηκε σε ύψος 29 μοιρών στο νότιο ουρανό.

Είχε προηγηθεί μια έκλειψη Σελήνης τον Ιανουάριο 2019, ενώ δεν θα υπάρξει άλλη σεληνιακή έκλειψη έως το τέλος του έτους. Μερική έκλειψη Σελήνης ορατή από την Ελλάδα θα υπάρξει ξανά το Μάιο του 2022, ενώ ορατή ολική έκλειψη Σελήνης τον Σεπτέμβριο του 2025.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top