Μία πινακίδα σε δρόμο της Χαλκίδας γεμάτη ειρωνία και πολλές απορίες

Μία φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media αυτές τις ημέρες μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την ειρωνεία της ελληνικής πραγματικότητας. Η εικόνα που θα δείτε παρακάτω είναι λίγο μετά τα φανάρια της Λιανή Άμμου στη Χαλκίδα. Είναι μια ταμπέλα η οποία μας προειδοποιεί (!!!) ότι “Στα επόμενα 500 μέτρα συμβαίνουν θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα”. Δηλαδή το κράτος […]

Μία φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media αυτές τις ημέρες μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την ειρωνεία της ελληνικής πραγματικότητας.

Η εικόνα που θα δείτε παρακάτω είναι λίγο μετά τα φανάρια της Λιανή Άμμου στη Χαλκίδα. Είναι μια ταμπέλα η οποία μας προειδοποιεί (!!!) ότι “Στα επόμενα 500 μέτρα συμβαίνουν θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα”.

Φωτογραφία από facebook © Eleonora Vkahou‎

Δηλαδή το κράτος «προσφέρει» στους πολίτες έναν δρόμο ΚΑΘΟΛΟΥ ασφαλή για κυκλοφορία και μας ενημερώνει κιόλας ότι σε αυτόν τον δρόμο συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα! Μας ενημερώνει δηλαδή ότι στα επόμενα 500 μέτρα παίζει να μου συμβεί ένα θανατηφόρο ατύχημα. Αυτή η πινακίδα βρίσκεται σε μία ευρωπαϊκή πόλη εν έτη 2020 (παρά έναν μήνα).

Δεν θα αναλύσουμε εμείς εδώ, τα εκατοντάδες πράγματα που μπορούν να γίνουν σε επικίνδυνους δρόμους όπως αυτός στην Λιανή Άμμο. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως μπορεί να γίνουν αρκετά από την κρατική πλευρά. Και φυσικά, μπαίνει στην κουβέντα και η οδηγική συμπεριφορά του καθενός, η οποία είναι θέμα παιδείας που σίγουρα όμως θα μπορούσε να βελτιωθεί εάν στα σχολεία (από μικρή ηλικία) υπήρχαν συντονισμένες προσπάθειες για την βελτίωσή της και όταν έρχεται η ώρα να βγούμε στους δρόμους να είμαστε πολύ πιο συνειδητοποιημένοι.

Ελπίζουμε πάντως να μην δούμε στο μέλλον πινακίδα που να γράφει “Προσοχή σε 5 μέτρα λακούβα” και αντ’ αυτού να έχουν κάνει το προφανές…

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top