Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξεις pancakes τώρα που μένεις σπίτι

Από τον chef Γιώργο Συγγελάκη  Τι κι αν η καραντίνα μας έχει στερήσει το στανταράκι, καφεδάρα στην παραλία και ένα νόστιμο pancake να το συνοδεύει. Για αυτό είναι το GHETTO εδώ όμως μην σκας φίλε αναγνώστη. Σου έχει μία συνταγή για πεντανόστιμα pancakes όσο μένεις σπίτι. Και όχι, δεν σε λειπόμαστε καθόλου, δεν θα γίνουμε …

Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξεις pancakes τώρα που μένεις σπίτι Διαβάστε Περισσότερα »

Από τον chef Γιώργο Συγγελάκη 

Τι κι αν η καραντίνα μας έχει στερήσει το στανταράκι, καφεδάρα στην παραλία και ένα νόστιμο pancake να το συνοδεύει. Για αυτό είναι το GHETTO εδώ όμως μην σκας φίλε αναγνώστη. Σου έχει μία συνταγή για πεντανόστιμα pancakes όσο μένεις σπίτι. Και όχι, δεν σε λειπόμαστε καθόλου, δεν θα γίνουμε μόνο εμείς χοντροί.

Τα pancakes κατεξοχήν είναι ένας πειρασμός που τον αναζητούμε όλες τις ώρες της μέρας. Μπορούμε άνετα να τα φάμε για πρωινό ή το απόγευμα με τον καφέ μας ειδικά τώρα που #menoumespiti μπορούμε να κάνουμε διάφορα πειράματα πάνω στα pancakes. Μπορούμε για παράδειγμα να τα κάνουμε και αλμύρα αφαιρώντας την βανίλια και την ζάχαρη από την ζύμη και προσθέτοντας αλλαντικά και τυριά στο γαρνίρισμα μπορεί να γίνει ένα τρομερό πρωινό γεύμα.

Εγώ σας δίνω την πιο απλή στη γλυκιά εκδοχή του και το αφήνω πάνω σας.

Υλικά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
3 κ.σ ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
2 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ baking powder
βούτυρο για το τηγάνι

Για το γαρνίρισμα
Μπανάνα σε φέτες
Τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς
Σοκολάτα Nutella (εκτός ψυγείου)

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά πάντα (σε οικιακές κουζίνες βαθμίδα 1.5 με 2)
Προσθέτουμε 1 κ.σ. Βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Bάζουμε στο τηγάνι 3 κουταλιές τις σούπας από το μίγμα για κάθε τεμάχιο και το αφήνουμε να απλώσει μόνο του και να ψηθεί ομοιόμορφα. με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά (σε περίπτωση που δεν ξεκολλάει η ζύμη από το τηγάνι αφήνουμε να ψηθεί και άλλο) . Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε φέτες μπανάνα, Nutella και τριμμένο μπισκότο . Συνεχίζουμε σε κάθε στρώσει έως ότου δημιουργήσουμε τον δικό μας πύργο πειρασμού.
Καλό είναι κάθε φορά μετά από κάθε ψήσιμο να σκουπίζουμε το τηγάνι μας καλά με ένα χαρτάκι και να βουτυρώνουμε ξανά.

Tip
Για να απλώνει ομοιόμορφα η Nutella σε κάθε Παρασκευή μας την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ηλιέλαιο σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να την φέρουμε στην επιθυμητή μορφή. Διατηρείτε στο ψυγείο χωρίς να χάσει την μορφή που της έχουμε δώσει.

Με την προσθήκη λίγου κακάο στην ζύμη θα κάνουμε τα pancake μας σοκολατένια.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top