#ΜένουμεΣπίτι και κάνουμε brunch

Από τον Γιώργο Συγγελάκη Το brunch είναι ένα ενδιάμεσο γεύμα σε πρωινό και μεσημεριανό, συνήθως το προσφέρουν 10:00 πμ με 14:00 μμ. Αν όχι όλοι μας, οι περισσότεροι τουλάχιστον θα έχουμε φάει ή θα έχουμε ακούσει το croque madame ( κροκ μαντάμ). Τώρα που μένουμε σπίτι τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει από εμάς, έχουμε […]

Από τον Γιώργο Συγγελάκη

Το brunch είναι ένα ενδιάμεσο γεύμα σε πρωινό και μεσημεριανό, συνήθως το προσφέρουν 10:00 πμ με 14:00 μμ. Αν όχι όλοι μας, οι περισσότεροι τουλάχιστον θα έχουμε φάει ή θα έχουμε ακούσει το croque madame ( κροκ μαντάμ).
Τώρα που μένουμε σπίτι τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει από εμάς, έχουμε αρκετό χρόνο να ασχοληθούμε με την κουζίνα μας και να γίνουμε κριτές του εαυτού μας.

Από την στιγμή που το αγαπημένο μας μαγαζί στη Χαλκίδα είναι κλειστό λόγω covid-19 μπορούμε να το φέρουμε σπίτι μας φτιάχνοντας ένα brunch λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο αλλά αγαπημένο, πατάτες, λουκάνικα και αβγά μάτια.

Επίσης, πειραματιζόμαστε ανάλογα με τα γούστα και την φαντασία μας…

Για τους vegeterian φίλους μας αν ενδιάμεσα στο τοστ βάζατε ψητά λαχανικά θα ήταν επίσης μια πάρα πολύ καλή ιδέα.

Υλικά για τη μπεσαμέλ
2 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml γάλα (εκτός ψυγείου)
πιπέρι
αλάτι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 γεμάτη πρέζα σκληρό τυρί τριμμένο ή παρμεζάνα

Υλικά για το τοστ
3 φέτες ψωμί για τοστ
γκούντα τριμμένη ή φέτες
2 φέτες ζαμπόν
1 αβγό τηγανιτό μάτι
1 κ.γ μουστάρδα

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά, αφού έχει λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και με την βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2′ ακόμα περίπου να καβουρδίσουμε το αλεύρι.

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το 1/2 του γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια δεμένη και απαλή μπεσαμέλ.

Τέλος, προσθέτουμε τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση για το τοστ
Ψήνουμε τα ψωμάκια είτε στην φρυγανιέρα είτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Τα αλείφουμε με μουστάρδα και βάζουμε στα 2 ψωμιά από τα 3 ζαμπόν και τυρί γκούντα τριμμένη ή φέτες, ουσιαστικά κάνουμε δίπατο τοστ.

Το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και το περιχύνουμε με μπεσαμέλ, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στην επιλογή (γκρίλ) για 3 με 4 λεπτά να πάρει χρώμα ή μπεσαμέλ.

Ταυτόχρονα με το ψήσιμο κάνουμε και 1 αβγό μάτι.

Τέλος και αφού έχουμε τελειώσει με τα ψησίματα τοποθετούμε το τοστ σε ένα πιάτο και από πάνω του ακουμπάμε το αβγό.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top