Μάγκας γίνεσαι όταν είσαι (συν)άνθρωπος και όχι Γαύρος ή Βάζελος

Ο Σωκράτης Διούδης χτύπησε στο κεφάλι μετά από μια σύγκρουση με τον αντίπαλο επιθετικό στο δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων», το βράδυ της Κυριακής. Ο χρόνος πάγωσε για κάποια λεπτά. Οι γιατροί και των δύο ομάδων έτρεξαν προς το μέρος του. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού έχασε τις αισθήσεις , του γύρισε η γλώσσα […]

Ο Σωκράτης Διούδης χτύπησε στο κεφάλι μετά από μια σύγκρουση με τον αντίπαλο επιθετικό στο δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων», το βράδυ της Κυριακής. Ο χρόνος πάγωσε για κάποια λεπτά. Οι γιατροί και των δύο ομάδων έτρεξαν προς το μέρος του. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού έχασε τις αισθήσεις , του γύρισε η γλώσσα αλλά οι γιατροί την επανέφεραν στην θέση της και ο έλληνας ποδοσφαιριστής επανήλθε. Ο Διούδης θα χρειαστεί να νοσηλευθεί για μερικές μέρες μετά τη διάσειση που αποκόμισε και το πρόβλημα που του απέφερε το άσχημο χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι να βεβαιωθούν άπαντες ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του παίκτη, η αγωνία ήταν έκδηλη στους πάγκους, στις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από μερικά λεπτά, το φορείο του αγώνα μεταφέρει τον Σωκράτη Διούδη εκτός αγωνιστικού χώρου. Το παγωμένο από το περιστατικό  Γ. Καραϊσκάκης άρχισε να χειροκροτεί τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού καθώς μεταφερόταν εκτός γηπέδου. Ναι, ακούστηκε ένα πολύ θερμό χειροκρότημα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Σε αυτές τις στιγμές το μόνο που μετράει είναι η ανθρώπινη ζωή και όχι τι χρώμα φανέλα φοράει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Ήταν ένα χειροκρότημα που δεν έγινε για να …γίνει. Ήταν γιατί όλοι το πίστευαν και το ένιωθαν.

Έχουμε φτάσει 2018 και όμως αυτά δεν είναι δεδομένα για την Ελλάδα. Τα δεδομένα για τον κόσμο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι οι ύβρεις και τα ραντεβού θανάτου σε στενά δρόμων.

Και κάθε τέτοιο γεγονός πρέπει να είναι μια αρχή αλλαγής όσο ουτοπικό και εάν φαίνεται…

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top