Κωνσταντίνος Βουρδάνος: “Στόχος η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους στη Χαλκίδα”

Ο Κωνσταντίνος Βουρδάνος μεγάλωσε στις γειτονιές της Χαλκίδας και γνωρίζει καλά την πόλη, τους ανθρώπους της και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους. Θεωρεί πως η Χαλκίδα έχει άριστη γεωγραφική θέση και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί οικονομικά και τουριστικά. Ένας πρωταθλητής που θέλει να φέρει το αθλητικό ιδεώδες στην πόλη μας. Τι θα έκανες την επόμενη […]

Ο Κωνσταντίνος Βουρδάνος μεγάλωσε στις γειτονιές της Χαλκίδας και γνωρίζει καλά την πόλη, τους ανθρώπους της και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους. Θεωρεί πως η Χαλκίδα έχει άριστη γεωγραφική θέση και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί οικονομικά και τουριστικά.

Ένας πρωταθλητής που θέλει να φέρει το αθλητικό ιδεώδες στην πόλη μας.

Τι θα έκανες την επόμενη μέρα της εκλογής σου;

Όλο αυτόν τον καιρό μέσα από συναντήσεις με συμπολίτες, τοπικούς συλλόγους της Χαλκίδας, αλλά και τους φορείς της περιοχής ευρύτερα, κατέγραψα τα προβλήματα της πόλης μας. Συνεπώς βασική μέριμνa την επομένη των εκλογών, θα είναι η έμπρακτη εφαρμογή των λύσεων στα προβλήματα αυτά.

Έναν λόγο που αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Μεγάλωσα στις γειτονιές της Χαλκίδας… Τότε που ακόμα μπορούσαν τα παιδιά να παίζουν ανέμελα στους δρόμους και στα σοκάκια.  Γνωρίζω τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής του πολίτη, γιατί και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα, είναι αναγκαίο πλέον να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον…Ένοιωσα ότι δεν δικαιούμαι να απουσιάζω από αυτή την προσπάθεια.

Η υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει ότι θες να βοηθήσεις την κοινωνία στην οποία ζεις, να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων γύρω σου. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου.. Σημαίνει να αγωνίζεσαι, να προτείνεις, να προσφέρεις, να έχεις ιδέες και να τις υλοποιείς . Με αυτόν τον τρόπο θα είμαι δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μου με μοναδικό σκοπό να έχουν ένα  δικό  τους  άνθρωπο  και  μια  δική τους  δυνατή  φωνή όταν τη χρειαστούν.

Στο poll του Ghetto Magazine για το τι λείπει από τη Χαλκίδα, ο κόσμος ψήφισε: α) πάρκινγκ, β) πράσινο γ) καθαριότητα. Βάλ’ τα με τη δική σου σειρά προτεραιότητας.

Η καθημερινότητα του πολίτη στην πόλη είναι πολύ σημαντική. Οπότε με σειρά προτεραιότητας θα έβαζα, καθαριότητα, πάρκινγκ, πράσινο.

Ποιος ο λόγος που ο κόσμος απαξιεί για τις δημοτικές εκλογές; 

Όταν χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από όριο της φτώχειας, χιλιάδες είναι άνεργοι και το χειρότερο η μακροχρόνια ανεργία αυξάνεται καθημερινά με αποτέλεσμα αρκετοί νέοι μας να μεταναστεύουν, τότε είναι λογικό κάθε εκλογική αναμέτρηση να απαξιώνεται όλο και περισσότερο. Φυσικά, η απαξίωση δεν είναι η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Σε μας εναπόκειται, μέσα από τη δράση και την όλη παρουσία μας, να αποκαταστήσουμε την χαμένη αξιοπιστία . Να καταστήσουμε ξανά ελκυστική στους πολίτες τη συμμετοχή στα κοινά. Για να αλλάξουμε, έτσι, όλοι μαζί τη ζωή μας. Να κάνουμε την πόλη μας, την πόλη που γεννηθήκαμε, που μεγαλώσαμε, που ζούμε και εργαζόμαστε, μια περήφανη πόλη. Μια πόλη ακόμα πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο ποιοτική, πιο ζωντανή και με περισσότερες ευκαιρίες για μας και τις γενιές που έρχονται.

Γιατί με την Έλενα Βάκα;

Όταν μου έγινε η πρόταση από την Έλενα Βάκα να σταθώ δίπλα της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές διέκρινα έναν άνθρωπό με όραμα,  πρόγραμμα, διοικητική εμπειρία, αλλά και τη δυναμική ώστε να είναι χρήσιμη και παραγωγική γι’ αυτή την πόλη.

Είστε πρωταθλητής ελληνορωμαϊκής πάλης, καθώς και προπονητής, ενώ είστε και πρόεδρος του Συλλόγου “Το Σπίτι του Αθλητή”. Στον τομέα του αθλητισμού τι θεωρείται ότι πρέπει να γίνει στη Χαλκίδα; 

Η αλήθεια είναι ότι τα παράπονα των αθλητικών συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών που θέλουν να αθληθούν είναι πολλά. Αποτελεί δέσμευση για μας όσα θα πρέπει άμεσα να γίνουν.

Όπως, συντήρηση και απαραίτητες εργασίες στα υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρου, ώστε να γίνουν όλα κατάλληλα, ασφαλή και επισκέψιμα από θεατές.

-Άμεσες επισκευές στα κλειστά γυμναστήρια, προκειμένου όλα να καταστούν πλήρως λειτουργικά. Οργανωμένη και σωστή λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων, με βασικές προτεραιότητες τον τακτικό καθαρισμό και την φύλαξή τους. Συντήρηση και απαραίτητες εργασίες στα υπάρχοντα.

-Ενίσχυση και προώθηση του μαζικού αθλητισμού με ενημερωτικές και αθλητικές δράσεις. Πρέπει όλοι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι να θέλουν και να μπορούν να αθληθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας.

-Εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων αθλητισμού για άτομα με προβλήματα υγείας, ειδικές ανάγκες και τρίτης ηλικίας.

-Χρηματοδότηση σωματείων και ειδική χρηματοδότηση, όταν τα σωματεία αυτά συμμετέχουν σε υψηλές αγωνιστικές κατηγορίες, που κατ’ επέκταση διαφημίζουν και προωθούν την πόλη μας.

-Διεκδίκηση και οργάνωση αθλητικών διοργανώσεων. Τέτοιες διοργανώσεις μπορεί να είναι: Ευβοϊκοί αγώνες, κολύμβηση, τρίαθλο, καταδύσεις, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, ορεινή ποδηλασία, αναρριχήσεις, αγωνίσματα κλειστού χώρου, wind surfing κλπ).

Η Χαλκίδα είναι μια εξαιρετική πόλη με πολλές δυνατότητες, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, ιστορία και άριστη γεωγραφική τοποθεσία. Στόχος θα είναι η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και της ομορφιάς του τόπου μας, αλλά και η οικονομική και τουριστική εκμετάλλευση.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top