Κορονοϊός: Σκαρφάλωσε κλίμακα η Εύβοια – Ο χάρτης των κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα επικαιροποιημένη έκθεσή του σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα και τα στοιχεία προκαλούν ανησυχία. Μέσα σε πέντε ημέρες, από την περασμένη Δευτέρα έως και χθες, Παρασκευή, στη λίστα με τις περιοχές που έχουν μολυνθεί προστέθηκαν δύο νέες, ενώ αυξήθηκε σημαντικά η επίπτωση σε άλλες όπου καταγράφηκε […]

Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα επικαιροποιημένη έκθεσή του σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα και τα στοιχεία προκαλούν ανησυχία.

Μέσα σε πέντε ημέρες, από την περασμένη Δευτέρα έως και χθες, Παρασκευή, στη λίστα με τις περιοχές που έχουν μολυνθεί προστέθηκαν δύο νέες, ενώ αυξήθηκε σημαντικά η επίπτωση σε άλλες όπου καταγράφηκε επιπλέον αριθμός κρουσμάτων.

Η Μεσσηνία και η Εύβοια, οι οποίες βρίσκονταν μέσα σε εκείνες με τη χαμηλότερη κυκλοφορία του κορονοϊού στη χώρα. Η Μεσσηνία έχει αλλάξει κλίμακα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα καθώς καταγράφει 5-9 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Παράλληλα, η Εύβοια «σκαρφάλωσε» στην ίδια κλίμακα, αφού μέσα σε λίγες ημέρες από το χαμηλότερο επίπεδο των 1-4 κρουσμάτων βρίσκεται σε εκείνο των 10-49 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Καστοριά και το Άγιο Όρος παραμένουν στην υψηλότερη θέση της κλίμακας, με πάνω από 50 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού. Επίσης, στις πιο επιβαρυμένες περιοχές του «μολυσματικού» χάρτη προστέθηκαν αυτήν την εβδομάδα η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.

 

 

 

Πηγή: reader.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top