Κικίλιας: Προβληματίζει η Εύβοια, αρχίζει να κοκκινίζει και μετατρέπεται σε “καυτή” περιοχή της πανδημίας

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνέρχεται εκτάκτως σήμερα στις 7 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, προκείμενου να επανεξετάσει την απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων και το ενδεχόμενο αλλαγής λειτουργίας στο λιανεμπόριο. «Από την Παρασκευή υπάρχει μια ανησυχητική και συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, που είναι το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα. Το πλέον ανησυχητικό είναι […]

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνέρχεται εκτάκτως σήμερα στις 7 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, προκείμενου να επανεξετάσει την απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων και το ενδεχόμενο αλλαγής λειτουργίας στο λιανεμπόριο.

«Από την Παρασκευή υπάρχει μια ανησυχητική και συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, που είναι το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο δείκτης αναπαραγωγής βρίσκεται στο 0.98», δήλωσε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ, αλλά πρόσθεσε ότι ο δείκτης αντιπροσωπεύει την κατάσταση μερικές ημέρες νωρίτερα, οπότε αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκεται ήδη στο 1, που είναι το όριο συναγερμού.

«Πλησιάζουμε πολύ επικίνδυνα. Τα κρούσματα είναι πολλά, όχι μόνο στον Δυτικό Τομέα, αλλά και στον Βόρειο και τον Ανατολικό και φυσικά υπάρχει το γνωστό πρόβλημα της Δυτικής Αττικής. Η Αττική φλερτάρει με το “κόκκινο”, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής.

«Επίσης, μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, λόγω των νέων κρουσμάτων και της αυξητικής τάσης, οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, ιδίως ο Βόρειος, Ανατολικός και Κεντρικός Τομέας», όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας. Προειδοποίησε ότι τόσο η Βοιωτία όσο και η Εύβοια «αρχίζουν να κοκκινίζουν». Εξήγησε ότι αυτές οι περιοχές επικοινωνούν πολύ με την Αττική, κάτι που σημαίνει ότι στο σύνολό τους μετατρέπονται σε ένα «hot spot, μια “καυτή” περιοχή της επιδημίας».

Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης είπε χαρακτηριστικά πως φοβάται «ένα νέο lockdown σκληρότερο σε 3-4 εβδομάδες, λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων».

Υποστήριξε ακόμα πως βάσει μοντέλων, τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή να είναι περίπου 50-60 χιλιάδες, ίσως και περισσότερα, ενώ χαρακτήρισε τη μετάλλαξη στην κοινότητα πιο τοξική, «πιο μολυσματική».

 

Φωτογραφία: Γιάννης Μαλαντάρας

Πηγή: www.lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top