Θέατρο Περι-Τεχνών: Η καλλιτεχνική και πολιτιστική φωνή της Χαλκίδας (pics)

Το Θέατρο ΠεριΤεχνων αξιοποιεί τις φωνές των καλλιτεχνών εντός έδρας προκειμένου να δημιουργήσει από το μηδέν και όχι μόνο να μετακαλέσει, να φιλοξενήσει, να παρουσιάσει… αλλά να παράξει. Παραγωγές δικές του, παραγωγές με νέους ηθοποιούς που δοκιμάζονται πρώτη φορά ή παραγωγές με ήδη καταξιωμένους και έμπειρους ηθοποιούς – σε κάθε περίπτωση πάντως – παραγωγές δικές […]

Το Θέατρο ΠεριΤεχνων αξιοποιεί τις φωνές των καλλιτεχνών εντός έδρας προκειμένου να δημιουργήσει από το μηδέν και όχι μόνο να μετακαλέσει, να φιλοξενήσει, να παρουσιάσει… αλλά να παράξει. Παραγωγές δικές του, παραγωγές με νέους ηθοποιούς που δοκιμάζονται πρώτη φορά ή παραγωγές με ήδη καταξιωμένους και έμπειρους ηθοποιούς – σε κάθε περίπτωση πάντως – παραγωγές δικές του.

Θέατρο Περι – Τεχνών 

Το Θέατρο Περι – Τεχνών είναι θεατρικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπου προάγει πολιτισμό στην πόλη της Χαλκίδας με “οδηγό” την Κα Πέρη Καραμούζη, Ηθοποιό – Θεατρική Παραγωγό, ιδρύτρια της ομάδας και της θεατρικής στέγης. Το θέατρο στη Χαλκίδα δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει στο κοινό της πόλης και τον περιχώρων ποιοτικές παραστάσεις και μια ουσιαστική μάθηση της τέχνης με την λειτουργία θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά εφήβους και ενήλικες, σεμινάρια από καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου και της τηλεόρασης, θεατρικές παραγωγές, μουσική σκηνή, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Το θέατρο Βρίσκεται στην οδό Μαυρογέννους  και η χωρητικότητα του είναι 100 θέσεων. Το Θέατρο Περι-Τεχνών ανοίγει ολοένα και περισσότερο τις δραστηριότητες του. Και αυτό συμβαίνει γιατί και η ανταπόκριση του κοινού είναι ανάλογη. Όπως κάθε θεατρικός οργανισμός, έτσι και το Περι-Τεχνων, εδραιώνει τη θέση του στη συνείδηση του κοινού αποτελώντας πλέον έναν σημαντικό πυρήνα πολιτισμού για την πόλη της Χαλκίδας και όχι μόνο.

Όλο το προσωπικό του θεάτρου – εμψυχωτές θεατρικής αγωγής, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, οι μαθητές, οι εξωτερικοί συνεργάτες όλων των ειδικοτήτων, αλλά και οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες, οφείλουν να σέβονται τον χώρο του θεάτρου, τους κανονισμούς ενάντια στις διακρίσεις, σωματική η λεκτική βία, bulling για ένα περιβάλλον ‘’καθαρό’’ και υγιές. Ένας χώρος τέχνης που προάγει τον πολιτισμό και το σεβασμό στον άνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις του. Αυτά πρεσβεύει το Θέατρο Περι-Τεχνών.

Άλλη μία έννοια που εκφράζει τους ανθρώπους του, είναι η συμμετοχικότητα. Δημιουργούν δραστηριότητες, ομάδες και εργαστήρια, έχοντας στο νου τους την συνύπαρξη “να ανήκουμε κάπου”. Για να μπορούν να μοιραστούν και να αποδέχονται μοιράσματα. Συμμετέχουμε και βοηθάμε τον εαυτό μας να αναπτύξει πτυχές, που ίσως δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Μια ομάδα ανθρώπων – αρωγοί μέσα σε αυτό, γεμάτοι πάθος για την Τέχνη του Θεάτρου δημιουργούν μια θεατρική ομάδα πολλά υποσχόμενη.

Ο χώρος των Τεχνών είναι από εκείνους που έχουν πληγεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Με θέατρα και μουσικές σκηνές να έχουν κλείσει τις πόρτες τους στο κοινό, οι καλλιτέχνες προσπαθούν να «γυρίσουν» την κρίση σε μία ευκαιρία: να βρουν τρόπους για να κρατηθεί ζωντανή η τέχνη τους, αλλά και η επαφή με το κοινό.

H Κα Πέρη Καραμούζη με τους συνεργάτες της, συνεχίζει να δημιουργεί μέσα από την εφαρμογή Zoom δίνοντας έτσι μια νότα χαράς και δημιουργίας.

Δάσκαλοι υποκριτικής, και σωματικού θεάτρου μέσω zoom είναι οι Δημήτρης Θεοδώρου και Ιωαννα Μερκουριαδου.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται θεατρικές πρόβες για τις νέες θεατρικές παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο Καλοκαίρι- Χειμώνας 2021-22. Με τον Σκηνοθέτη Γιώργο Νικολαΐδη συνεχίζονται οι πρόβες δυαδικτιακά για την νέα παραγωγή του Περι-Τεχνών.

Στο θέατρο Περι-Τεχνών υπάρχει και τμήμα δημιουργικής γραφης με την Φαίη Χατζηαντωνίου.

Θέατρο Περι-Τεχνών

Μαυρογένους 2, Χαλκίδα

Τηλέφωνο: 6934714425

Facebook: Θέατρο “Περι-Τεχνών”

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top