Famar Εμβόλιο

Η Famar αναλαμβάνει τη διανομή εμβολίων για Covid-19 στα πιο απομακρυσμένα κέντρα εμβολιασμού στην Ελλάδα

Αφιέρωμα του GHETTO στην Υγεία Βασικός συνεργάτης της Ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Covid-19 Η Famar δηλώνει δυναμικά το παρών στην παγκόσμια συστράτευση για την αντιμετώπιση και αναχαίτιση της πανδημίας της Covid-19 αναλαμβάνοντας το ζωτικής σημασίας έργο της διανομής εμβολίων σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας τις υπηρεσίες της δωρεάν στην ελληνική κυβέρνηση. Με 70 χρόνια […]

Αφιέρωμα του GHETTO στην Υγεία

Βασικός συνεργάτης της Ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Covid-19

Η Famar δηλώνει δυναμικά το παρών στην παγκόσμια συστράτευση για την αντιμετώπιση και αναχαίτιση της πανδημίας της Covid-19 αναλαμβάνοντας το ζωτικής σημασίας έργο της διανομής εμβολίων σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας τις υπηρεσίες της δωρεάν στην ελληνική κυβέρνηση.

Με 70 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων για μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο και κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αλλά και μοναδική τεχνογνωσία στη διακίνηση αποκλειστικά και μόνο φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων για την Ελλάδα, η Famar έρχεται να αναλάβει το ρόλο του συνεργάτη της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τη μεταφορά εμβολίων.

Η διανομή των εμβολίων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές είναι πράγματι μια πρωτοφανής πρόκληση λόγω των πολύ απαιτητικών συνθηκών αποθήκευσης και μεταφοράς, αλλά και λόγω της κρίσιμης σημασίας του φορτίου στην αναχαίτιση και καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19. Η Famar έχει τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή με αυστηρή συμμόρφωση στις Ορθές Πρακτικές Διανομής λόγω της ποιότητας και του μεγέθους του στόλου της, του άρτια εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού που έχει συνηθίσει να χειρίζεται φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής αξίας, τις άρτιες επιδόσεις της και το άψογο ιστορικό που χαρακτηρίζει το Σύστημα Ποιότητας της Famar, μια ισχυρή διαβεβαίωση στους Πελάτες, τις Αρχές και τον πληθυσμό γενικότερα που βασίζεται σε αυτά τα φάρμακα για να επιστρέψει σταδιακά σε μια κανονικότητα.

Ο στόλος της Famar θα εξυπηρετεί κέντρα εμβολιασμού της Βόρειας Ελλάδας και της Θράκης. Με αναχώρηση από το Κέντρο Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, φτάνοντας στα πιο απομακρυσμένα κέντρα εμβολιασμού της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η Famar ήδη επενδύει και αναπτύσσει το κέντρο διανομών της στη Θήβα, δημιουργώντας ένα από τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα κέντρα αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων στη Θήβα, έκτασης ~30.000 m² δυνατότητας αποθήκευσης ~45.000 παλετών και με 65 ειδικά οχήματα για τη μεταφορά ευαίσθητων σκευασμάτων, με όλο τον απαιτούμενο και πιστοποιημένο ποιοτικά εξοπλισμό, αλλά και 1,800 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, η Famar δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ελληνικών υγειονομικών αρχών.

Εδώ και δεκαετίες άλλωστε η Famar παρέχει, για περισσότερες από 40 φαρμακευτικές εταιρείες πελάτες της, αντίστοιχες συνθήκες αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών σκευασμάτων που προορίζονται για μακροχρόνια ή και πολλές φορές άμεση και επείγουσα παροχή σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν ασθένειες συχνά απειλητικές για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Αγγελικής Μοτσάκου, Corporate Affairs Manager της Famar: «Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, με περηφάνια δίνουμε το «παρών» και να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των ελληνικών υγειονομικών αρχών για τη διανομή των εμβολίων για την αντιμετώπιση της Covid-19 στην Ελλάδα. Το Υπουργείο Υγείας δέχτηκε ευχαρίστως τη δωρεά μας, αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία μας στη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και την αποφασιστικότητά μας να συμβάλουμε ενεργά σε αυτήν τη σημαντική εθνική προσπάθεια. Αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και τη μεγάλη μας ευθύνη και στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, αναλαμβάνοντας σημαντικό ρόλο στο δίκτυο διανομής εμβολίων για την αντιμετώπιση της Covid-19. Και με αυτόν τον τρόπο η Famar επιβεβαιώνει το ρόλο της ως ένας από τους κρίκους της παγκόσμιας αλυσίδας που έχει δημιουργηθεί, εδώ και ένα χρόνο, για την αναχαίτιση της παγκόσμιας απειλής Covid-19».

Famar Εμβόλιο

Σχετικά με τη Famar

Η Famar ιδρύθηκε το 1949 στην Ελλάδα και αποτελεί σήμερα μία από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO).Με 6 παραγωγικά κέντρα και 2 μονάδες R&D σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία καθώς και το μεγαλύτερο δίκτυο αποκλειστικής διανομής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα – που καλύπτει το 60% της συνολικής αγοράς, η Famar παράγει ετησίως 1700 μοναδικούς κωδικούς προϊόντων για περισσότερους από 120 πελάτες – φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες καλλυντικών προϊόντων. Με
περισσότερους από 1800 υπαλλήλους, η Famar τοποθετείται ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών στη βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων υγείας και ομορφιάς, αξιοποιώντας την εμπειρία, την εκτεταμένη τεχνογνωσία της αγοράς και τα ταλέντα και το πάθος που καλλιεργείται στην εταιρική της κουλτούρα, για τους ανθρώπους της.

Με σαφή προσανατολισμό την κατάκτηση της κορυφής, η Famr δίνει στρατηγική έμφαση στις συνεχείς επενδύσεις σε ποιότητα, τεχνική, εξειδίκευση και εξοπλισμό, τον συνεχή εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών της και μια ισχυρή και ευέλικτη δομή που εξασφαλίζει άριστες υπηρεσίες ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκων για περισσότερους από 120 πελάτες για 80 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Famar προσαρμόζεται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξαιρετικά απαιτητικό φαρμακευτικό περιβάλλον, παρέχοντας ευελιξία και καινοτόμες λύσεις για να ανταποκρίνεται γρήγορα στις ανάγκες των πελατών της.

“Ως CDMO (εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων), αναγνωρίζουμε το ζωτικό ρόλο στην παραγωγή και προμήθεια φαρμάκων σε ασθενείς που έχουν ανάγκη παγκοσμίως. Οι πελάτες μας, οι άνθρωποί μας, οι τοπικές και διεθνείς Αρχές Υγείας και η κοινωνία εξαρτώνται από εμάς και τη σταθερή μας παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης φαρμάκων και παραγωγής και αυτή η προσδοκία είναι η υπόσχεσή μας, η αποστολή μας, το σημείο υπεροχής μας.” Ian Cooper, Διευθύνων Σύμβουλος FAMAR.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.famar-group.com

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top