Η Χαλκίδα μιλάει και εμείς ακούμε

Το Ghetto Magazine είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό της Χαλκίδας. Και βρισκόμαστε παντού στην πόλη. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά αλλά και τα αυτιά μας …τεντωμένα. Πόσες φορές πάνω στους ρυθμούς της καθημερινότητας μπορεί να έχεις ακούσει κάτι στον δρόμο, να έχεις γελάσει ή αναρωτηθεί στιγμιαία και να το έχεις προσπεράσει; Πόσες φορές, σε κάποιο καφέ […]

Το Ghetto Magazine είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό της Χαλκίδας. Και βρισκόμαστε παντού στην πόλη. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά αλλά και τα αυτιά μας …τεντωμένα.

Πόσες φορές πάνω στους ρυθμούς της καθημερινότητας μπορεί να έχεις ακούσει κάτι στον δρόμο, να έχεις γελάσει ή αναρωτηθεί στιγμιαία και να το έχεις προσπεράσει; Πόσες φορές, σε κάποιο καφέ έχει πάρει το αυτί σου κάτι που σου κίνησε την περιέργεια και μετά έστησες αυτί -(έλα μεταξύ μας όχι ψέματα)- για να μάθεις τι λένε; Πολλές!

Όλες αυτές τις στιγμές εμείς τις κρατάμε και τις γράφουμε. Ότι ακούμε στην πόλη θα το διαβάζεις εδώ.

«Κι εσύ δημόσιος υπάλληλος, ε;»

(Παππούς σε αραχτό σκύλο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου)

 

«Κουνηθείτε, ρε βρικόλακες»

(Ταξιτζής ουρλιάζει σε οδηγούς που έχουν κλείσει το δρόμο. Νεοφύτου, Δευτέρα πρωί. Zombie nation)

 

«Γιατί είναι τόσο στενά τα ρούχα φέτος;»

(Φωνή κυρίας που ακούγεται μέσα από τα δοκιμαστήρια. Zara Αβάντων Τετάρτη μεσημέρι.)

 

-Έχετε τίποτα σε τύπου τυροκαυτερή;

-Ναι, τυροκαυτερή. 

(Διάλογος σε ψητοπωλείο στην παραλία Χαλκίδας. Σάββατο βράδυ.)

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top