Η Χαλκίδα μιλάει και εμείς ακούμε…

Το Ghetto Magazine είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό της Χαλκίδας. Και βρισκόμαστε παντού στην πόλη. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά αλλά και τα αυτιά μας …τεντωμένα. Πόσες φορές πάνω στους ρυθμούς της καθημερινότητας μπορεί να έχεις ακούσει κάτι στον δρόμο, να έχεις γελάσει ή αναρωτηθεί στιγμιαία και να το έχεις προσπεράσει; Πόσες φορές, σε κάποιο καφέ […]

Το Ghetto Magazine είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό της Χαλκίδας. Και βρισκόμαστε παντού στην πόλη. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά αλλά και τα αυτιά μας …τεντωμένα.

Πόσες φορές πάνω στους ρυθμούς της καθημερινότητας μπορεί να έχεις ακούσει κάτι στον δρόμο, να έχεις γελάσει ή αναρωτηθεί στιγμιαία και να το έχεις προσπεράσει; Πόσες φορές, σε κάποιο καφέ έχει πάρει το αυτί σου κάτι που σου κίνησε την περιέργεια και μετά έστησες αυτί -(έλα μεταξύ μας όχι ψέματα)- για να μάθεις τι λένε; Πολλές!

Όλες αυτές τις στιγμές εμείς τις κρατάμε και τις γράφουμε. Ότι ακούμε στην πόλη θα το διαβάζεις εδώ.

 

“Μα ούτε μια κάμερα;”

(Κυρία αστειευόμενη, προς την εφορευτική επιτροπή, αμέσως μετά την ψήφο της στο 1ο λύκειο Χαλκίδας. Την δεύτερη Κυριακή των εκλογών).

 

“Λοιπόν, κοίταξε. Τώρα εγώ είμαι ο Θεός και κάνουνε θυσίες για την πάρτη μου, έτσι; Ε, δεν γουστάρω. Προτιμώ να κάνουν παρτούζες”.

(17χρονη σε φίλη της. Σε γνωστό καφέ στον πεζόδρομο μπροστά από το Κόκκινο Σπίτι. Παρασκευή βράδυ).

 

Σε εκλογικό τμήμα στην Νέα Λάμψακο. Η δικαστική αντιπρόσωπος βοηθάει γιαγιά με προβλήματα όρασης να ψηφίσει. Η γιαγιά βγαίνει από το παραβάν και λέει στον γιό της που περιμένει: “Εγώ της το είπα, τώρα αυτή τι έβαλε δεν ξέρω).

(Την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, μεσημέρι).

 

-Έκατσες σε αυτό το νέο παγκάκι που έβαλαν;

-Το είδα προχθές αλλά δεν έκατσα ήμουν με την Σούλα.

-Εγώ δεν κάθομαι σε αυτό, μηχανήματα είναι δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται. Δουλειά δεν είχε ο διάολος…

(Δύο παππούδες Τετάρτη 8 το πρωί κάνοντας βόλτα με τα πόδια, στο στρογγυλό της παραλίας).

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top