Η Χαλκίδα έχει Street Festival!

Μόνο όμορφα πράγματα μπορούν να γίνουν όταν οι κάτοικοι μιας πόλης ενώσουν τις δυνάμεις τους, τις ιδέες και το μεράκι τους και το Street Festival της Ερμού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα! Μια απλή, συνηθισμένη Παρασκευή μετατράπηκε σε πάρτι, χάρη στην εξαιρετική διοργάνωση των εμπόρων της Ερμού, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν στον πεζόδρομο, όσους Χαλκιδέους […]

Μόνο όμορφα πράγματα μπορούν να γίνουν όταν οι κάτοικοι μιας πόλης ενώσουν τις δυνάμεις τους, τις ιδέες και το μεράκι τους και το Street Festival της Ερμού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα!

Μια απλή, συνηθισμένη Παρασκευή μετατράπηκε σε πάρτι, χάρη στην εξαιρετική διοργάνωση των εμπόρων της Ερμού, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν στον πεζόδρομο, όσους Χαλκιδέους έκαναν τη βόλτα τους στο κέντρο!

Το κάθε μαγαζί είχε αναλάβει να πραγματοποιήσει και από ένα event, ανάλογο του ύφους ή των προϊόντων της κάθε επιχείρησης. Από παιδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, μέχρι έκθεση χειροποίητων μηχανών, street food μεζέδες, γλυκά και και τσιπουροκεράσματα!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοπικές μπάντες, οι οποίες έντυσαν μουσικά την εκδήλωση και έδωσαν συνέχεια στο πάρτι και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μια αντίστοιχη κίνηση, η οποία τείνει να  γίνει θεσμός, γίνεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και στην οδό Τσιριγώτη από τους εμπόρους της. Και εκεί τα μαγαζιά συμμετέχουν με διαφορετικά event και κεράσματα για μικρούς και μεγάλους και ενισχύουν το εορταστικό κλίμα των ημερών!

Στην Τσιριγώτη μάλιστα, πάλι με πρωτοβουλία και συντονισμό των επαγγελματιών, έχει φωταγωγηθεί ο δρόμος με χρωματιστά φαναράκια και κάθε μαγαζί είναι υπεύθυνο για τις λάμπες που βρίσκονται μπροστά στο μαγαζί του και τη συντήρησή τους! Αυτή η κίνηση μάλιστα, ξεχωρίζει σε όλη την πόλη και  ίσως είναι ένα από τα πιο πολυ-φωτογραφημένα σημεία της Χαλκίδας τα τελευταία 2 χρόνια!

Τέτοιες εκδηλώσεις λοιπόν, δίνουν έναν άλλο τόνο στην Χαλκίδα και σίγουρα είναι απαραίτητες, γιατί θυμίζουν πόσο όμορφα μπορούμε να περάσουμε έξω, στην βουή της πόλης, όλοι μαζί συμμετέχοντας σε συλλογικές δραστηριότητες που δίνουν ζωή ακόμα και στα μικρά στενάκια!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top