Η φάτνη του Banksy δεν είναι όπως όλες οι άλλες (pics)

Λίγες ημέρες μετά τον άστεγο Άγιο Βασίλη στο Λονδίνο, ο Μπάνκσι επιστρέφει με μια αναστρεπτική φάτνη των καιρών μας στη Βηθλεέμ, που συμβολίζει την όχι και τόσο ειρηνική συνύπαρξή μας με το πέρασμα των καιρών. Το νέο έργο του Βρετανού καλλιτέχνη έκανε την εμφάνισή του σε ξενοδοχείο και φέρει τον τίτλο «η ουλή της Βηθλεέμ».Χρησιμοποιώντας […]

Λίγες ημέρες μετά τον άστεγο Άγιο Βασίλη στο Λονδίνο, ο Μπάνκσι επιστρέφει με μια αναστρεπτική φάτνη των καιρών μας στη Βηθλεέμ, που συμβολίζει την όχι και τόσο ειρηνική συνύπαρξή μας με το πέρασμα των καιρών.

Το νέο έργο του Βρετανού καλλιτέχνη έκανε την εμφάνισή του σε ξενοδοχείο και φέρει τον τίτλο «η ουλή της Βηθλεέμ».Χρησιμοποιώντας κλασικές φιγούρες φάτνης, ο Banksy παρουσιάζει την γέννηση του Ιησού κάτω ακριβώς από το Τείχος που διαπερνά τη Δυτική Όχθη.

Πάνω από τα κεφάλια του βρέφους, του Ιωσήφ και της Μαρίας ξεχωρίζει μια τρύπα από χτύπημα ρουκέτας στέκεται σε σχήμα άστρου.

https://www.instagram.com/p/B6VOhqjnDBy/?utm_source=ig_web_copy_link

Σημειώνεται, ότι το ξενοδοχείο Walled Off, χρηματοδοτήθηκε από το Banksy, και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Τείχος, που το Ισραήλ υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο για την πρόληψη τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Η παλαιστινιακή πλευρά ωστόσο διαμαρτύρεται πως η εγκατάσταση του έγινε με στόχο την υφαρπαγή εδαφών και το Διεθνές Δικαστήριο το έχει χαρακτηρίσει παράνομο.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Γουισάμ Σαλσάα, σχολίασε ότι ο Banksy χρησιμοποίησε την ιστορία των Χριστουγέννων για να δείξει πώς ζουν οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη. «Είναι σημαντικό να αφηγηθείς την χριστουγεννιάτικη ιστορία με διαφορετικό τρόπο για να κάνεις τους ανθρώπους να σκεφτούν».

Πίσω από την οικογένεια και τα ζώα, είναι γραμμένες στον τοίχο οι λέξεις «Αγάπη» και «Ειρήνη», στα αγγλικά και στα γαλλικά. «Ο Banksy προσπαθεί να γίνει η φωνή όσων δεν μπορούν να μιλήσουν» καταλήφει ο Σαλσάα. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι γεμάτα με έργα με κεντρικό θέμα τον πόλεμο.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top