Η Τελετή Έναρξης του 3ου bio Mechanical festival με αφιέρωμα στον Σκαλκώτα

Με την ευκαιρία της επετείου των 70 χρόνων από το θάνατο του σημαντικού Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα το Θέατρο Χαλκίδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ο.ΠΑ.ΣΤΕ το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής και το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου ‘Νίκος Σκαλκώτας’ τιμούν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου αυτού Χαλκιδέου μουσουργού στον τόπο […]

Με την ευκαιρία της επετείου των 70 χρόνων από το θάνατο του σημαντικού Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα το Θέατρο Χαλκίδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ο.ΠΑ.ΣΤΕ το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής και το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου ‘Νίκος Σκαλκώτας’ τιμούν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου αυτού Χαλκιδέου μουσουργού στον τόπο καταγωγής του.

Μια βραδιά γεμάτη μαγευτικές ερμηνείες από την ορχήστρα εγχόρδων του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής, η οποία θα παρουσιάσει μερικούς από τους πιο διάσημους Ελληνικούς Χορούς του συνθέτη στην έκδοση για ορχήστρα εγχόρδων, καθώς και δείγματα γραφής του συνθέτη με συνδυασμούς άλλων οργάνων και ορχήστρας εγχόρδων με καλεσμένους σολίστ. Τη μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιμουσικός Ανδρέας Τσελίκας.

Παράλληλα οι έγκριτοι ομιλητές Κωστής Δεμερτζής και Ιωάννης Τσελίκας θα παρουσιάσουν στοιχεία για τη ζωή και το έργο του Νίκου Σκαλκώτα.

Τέλος θα προβληθεί το αφιέρωμα – ντοκιμαντέρ «Νίκος Σκαλκώτας: Το τρίτο “Σ”», το οποίο πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του παγκοσμίου φήμης βιολονίστα και συνθέτη, με έμφαση στο γεγονός ότι δεν ήταν αποδεκτός στην Ελλάδα όσο ήταν ζωντανός και κύριο στόχο να κοινωνήσει τον “άγνωστο” Σκαλκώτα τόσο στη γενέτειρα του τη Χαλκίδα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό σε δημιουργία και παραγωγή της ομάδας Doc’n Roll που αποτελείται από μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας».

Ημερομηνία: 30/6

Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Ώρα 21:00

Διάρκεια: 75’

Είσοδος Ελεύθερη

Χορηγός Επικοινωνίας: Ghetto Magazine 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top