Η παραλία «διαμάντι» της Εύβοιας που πρέπει να επισκεφτείς (drone video)

Σε απόσταση 65 χλμ. από τη Χαλκίδα (περίπου 2 ώρες από την Αθήνα) βρίσκεται ο Κάλαμος, ένας παραθαλάσσιος οικισμός με μαγευτική παραλία. Αυτή η πανέμορφη ακτή που βρέχεται από το Αιγαίο γοητεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς της. Η θέα από ψηλά κυριολεκτικά κόβει την ανάσα! Στην πραγματικότητα […]

Σε απόσταση 65 χλμ. από τη Χαλκίδα (περίπου 2 ώρες από την Αθήνα) βρίσκεται ο Κάλαμος, ένας παραθαλάσσιος οικισμός με μαγευτική παραλία.

Αυτή η πανέμορφη ακτή που βρέχεται από το Αιγαίο γοητεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς της. Η θέα από ψηλά κυριολεκτικά κόβει την ανάσα!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μικρές διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από ένα βράχο με μια χαρακτηριστική τρύπα στη μέση.

Η πρώτη παραλία, η βόρεια, ονομάζεται από τους ντόπιους «Καλή» γιατί συνήθως τα νερά της είναι πιο ήρεμα, ενώ η δεύτερη, η νότια, που απέχει μόλις μερικά μέτρα από την πρώτη, ονομάζεται «Κακιά» καθώς τα νερά της είναι πιο άγρια.

Στην πρώτη παραλία, που είναι πιο οργανωμένη, θα βρείτε μερικές καφετέριες και ταβέρνες, ενώ στον οικισμό υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να διανυκτερεύσετε.

 

 

Πηγή: reader.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top