Η αντίθεση της ημέρας στη Χαλκίδα (pic)

Νωρίς το πρωί, μόλις άνοιξαν τα μαγαζιά και εκείνος έχει πάρει ήδη τη θέση του… Θα τον έχεις δει κι εσύ κάποια στιγμή περνώντας από εκείνο το σημείο της Αβάντων,…

Νωρίς το πρωί, μόλις άνοιξαν τα μαγαζιά και εκείνος έχει πάρει ήδη τη θέση του…

Θα τον έχεις δει κι εσύ κάποια στιγμή περνώντας από εκείνο το σημείο της Αβάντων, να κάθεται κάτω, ακριβώς απέναντι από τα Zara. Σταθερό το σημείο που διαλέγει, αφού ξέρει κι εκείνος ότι αυτό το μαγαζί έχει την περισσότερη δουλειά, εκεί μπαινοβγαίνει ο περισσότερος κόσμος.

Πόσο μικρός φαίνεται καθισμένος κάτω, μπροστά στο τεράστιο κατάστημα.

Ο κόσμος θα ξεκινήσει να περνάει σε λίγο, να μπαίνει μέσα, να βγαίνει με τεράστιες σακούλες κι εκείνος θα τους κοιτάει στα μάτια περιμένοντας έστω το 1 λεπτό από τα ρέστα που πήραν από κάποιο μπλουζάκι που κόστισε 9,99 ευρώ.

Είναι τυχερός, η βιτρίνα γράφει 10ήμερο προσφορών κι έτσι μπορεί να έχει περισσότερη κίνηση και οι ικανοποιημένοι πελάτες να του δώσουν κάτι παραπάνω αφού έκαναν τις συμφέρουσες αγορές τους!

Ο “ναός” της μόδας τον κοιτάζει και του φωνάζει κάθε μέρα να πάει να δουλέψει ή να πάει έξω από άλλο μαγαζί,  του χαλάει την εικόνα εκεί κάτω κάθε μέρα κι εμείς τον προσπερνάμε με την σκέψη ότι άλλος ένας άνθρωπος έχει βολευτεί στην επαιτεία!

Πόσο βόλεμα ε; Είναι τόσο εύκολο άλλωστε να πέσεις κάτω και να ανοίξεις το χέρι να ζητήσεις λεφτά και σίγουρα δεν του αξίζει αυτό το ένα λεπτό από τα ρέστα, καλύτερα να το πετάξουμε βιαστικά στην τσέπη…

Ε, δεν μπορεί να είναι βόλεμα, κάτι τον έχει οδηγήσει σε αυτό το σημείο… Ποιος βολεύεται τσαλαπατώντας κάθε ίχνος από την αξιοπρέπεια του, ποιος βολεύεται παρακαλώντας για ελεημοσύνη;

Και όχι δεν φταίνε τα Zara που ορμάμε στα ανακατεμένα ρούχα να αρπάξουμε πρώτοι το καλύτερο κομμάτι και μετά βγαίνουμε θολωμένοι με σακούλες στα χέρια και δεν θέλουμε καν να δούμε εκείνον που περιμένει… Δεν θέλαμε έτσι κι αλλιώς να τον δούμε, αλλά να, σαν να τον σκεπάζει λίγο η σκιά του τεράστιου brand που πέφτει πάνω του!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top