Εσύ που το έκανες viral στο facebook κάν’το πράξη και στην ζωή σου!

Αθήνα, Χριστούγεννα 2018. Ένας έφηβος, η αδερφή του που είναι με κινητικά προβλήματα καθηλωμένη σε ένα καροτσάκι και η κοινωνία μας, οι άνθρωποι και η συμπεριφορά τους. Και 4,15 λεπτά…

Αθήνα, Χριστούγεννα 2018. Ένας έφηβος, η αδερφή του που είναι με κινητικά προβλήματα καθηλωμένη σε ένα καροτσάκι και η κοινωνία μας, οι άνθρωποι και η συμπεριφορά τους. Και 4,15 λεπτά βίντεο.

Μόλις σε 4 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα ένα βίντεο το οποίο μοιράζεται στο διαδίκτυο, μας κάνει να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά. Μας κάνει να προβληματιστούμε! Μας κάνει να σκεφτούμε ότι μήπως και εμείς οι ίδιοι είμαστε μέρος του προβλήματος; Μήπως εμείς οι ίδιοι είμαστε η λύση στο πρόβλημα;

Προφανώς και οι άνθρωποι, εμείς οι ίδιοι με συλλογικότητα θα μπορούσαμε να είμαστε η λύση στο πρόβλημα. Αλλά ανάλογα την παιδεία, το ήθος και τις αξίες του ο καθένας διαλέγει σε ποια πλευρά θέλει να ανήκει. Στο πρόβλημα ή στην λύση του. Και βέβαια, αν οι νόμοι εφαρμόζονταν επιτέλους σωστά, ίσως να υπήρχε μόνο η πλευρά της λύσης και το πρόβλημα να ήταν πολύ μικρότερο.

Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε πως μια δράση φέρνει την αντίδραση. Και σαφώς δεν τάζεται υπέρ της αυτοδικίας (που πολλοί έτρεξαν να πουν). Οι συντελεστές του βίντεο δεν θέλουν να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και για αυτό ο νεαρός μπαίνει φυλακή. Όμως, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλες τις περιπτώσεις. Όχι μόνο ενάντια του αδύναμου. Του αδύναμου έφηβου εδώ, του αδύναμου καστανά στην Θεσσαλονίκη και καθαρίστριας στον Βόλο.

Εσύ λοιπόν αδερφέ, συμπολίτη, συνάνθρωπε που το έκανες viral βάλ’το και στην συνείδηση σου! Κάν’ το πράξη καθημερινά από το πιο μικρό που θα συναντήσεις μέχρι το πιο μεγάλο. Σκέψου για μια γ@μημενη φορά που θα παρκάρεις!

Οι Έλληνες φημιζόμαστε για τη λογική του καναπέ. Όλα από εκεί είναι πιο εύκολα.. Ένα κλικ πατάς, “κοινοποίηση” στο Facebook και όλα καλά. Έδειξες το προφίλ που θέλεις να δείχνεις στους 3.000 φίλους στο fb. Δείξε το πραγματικό σου προφίλ όμως εκεί έξω, στην πραγματική ζωή και στα πραγματικά προβλήματα. Εκεί που μπορεί να μην πάρεις like αλλά να κάνεις την καθημερινότητά πολλών πιο εύκολη..

Πολλών ανθρώπων που δεν είναι φίλοι σου στο Facebook αλλά θα μπορούσαν να είναι ο αδερφός σου στην πραγματική σου ζωή!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top