Εντυπωσίασε η “πανσέληνος των σκουληκιών” – Εικόνες από τη Χαλκίδα και την Εύβοια

Mία ακόμη υπερπανσέληνος έγινε ορατή από την Ελλάδα, καθώς η ελλειπτική τροχιά του έφερε το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη. Ήταν η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2020 από τις τέσσερις που θα υπάρξουν συνολικά. Η επόμενη θα συμβεί στις 8 Απριλίου. Η πανσέληνος του Μαρτίου ήταν γνωστή στους Ινδιάνους της Αμερικής ως «πανσέληνος των σκουληκιών», επειδή […]

Mία ακόμη υπερπανσέληνος έγινε ορατή από την Ελλάδα, καθώς η ελλειπτική τροχιά του έφερε το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη.

Ήταν η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2020 από τις τέσσερις που θα υπάρξουν συνολικά. Η επόμενη θα συμβεί στις 8 Απριλίου.

Η πανσέληνος του Μαρτίου ήταν γνωστή στους Ινδιάνους της Αμερικής ως «πανσέληνος των σκουληκιών», επειδή αυτή την εποχή το έδαφος μαλακώνει από τις βροχές και αρχίζουν να βγαίνουν τα σκουλήκια στην επιφάνεια.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόσταση της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή.
Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

Δύο εντυπωσιακές εικόνες η μία από τη Χαλκίδα και η άλλη από την ανατολή του φεγγαριού πάνω από την οροσειρά του Ξηροβουνίου .

 

@ Δημήτρης Μάλλιαρης

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top