Ελπίζουμε στη Χαλκίδα να μην έχουμε γυμνάσιο – ντροπής όπως αυτό στη Καλαμαριά

Η είδηση αυτή μας χάλασε εδώ στο Ghetto. Δεν είναι σημερινή αλλά έχει 2 μέρες που έχει συμβεί. Στην αρχή ήθελα να γράψω αμέσως αλλά είχα αρκετό θυμό μέσα μου και ήθελα όταν το γράψω να είμαι ήρεμος. Σήμερα αποφάσισα να σχολιάσω όμως αυτή την είδηση γιατί συνειδητοποίησα πως οι εποχές που κάναμε κατάληψη για να […]

Η είδηση αυτή μας χάλασε εδώ στο Ghetto. Δεν είναι σημερινή αλλά έχει 2 μέρες που έχει συμβεί. Στην αρχή ήθελα να γράψω αμέσως αλλά είχα αρκετό θυμό μέσα μου και ήθελα όταν το γράψω να είμαι ήρεμος.

Σήμερα αποφάσισα να σχολιάσω όμως αυτή την είδηση γιατί συνειδητοποίησα πως οι εποχές που κάναμε κατάληψη για να κερδίσουμε 10 μερούλες έξτρα διακοπές έχουν περάσει για τα καλά. Κάναμε καταλήψεις όμως και για υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα ή ζητήματα. Για θέματα της παιδείας, για προβλήματα στις εγκαταστάσεις ή για συνθήκες υγιεινής. Σήμερα όμως ούτε για αυτούς τους λόγους οι μαθητές κάνουν κατάληψη.

Περάσαμε στην εποχή που μαθητές κάνουν καταλήψεις γιατί δεν θέλουν άλλους συμμαθητές τους στο ίδιο σχολείο επειδή είναι πρόσφυγες, επειδή δεν πρέπει να σηκώσουν την ελληνική σημαία στην παρέλαση και διάφορα άλλα. Πιο «λογικές» φαντάζουν οι καταλήψεις επειδή η τυρόπιτα δεν ήταν στρογγυλή παρά αυτές.

Στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς λοιπόν, έλαβε χώρα άλλο ένα τέτοιο γεγονός ντροπής. Οι μαθητές έκαναν κατάληψη για να διώξουν ένα συμμαθητή τους. Έναν συμμαθητή τους με εκ γενετής ιατρικό πρόβλημα, που του δημιουργεί δυσκολίες προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον.

Και επειδή μπορεί να βιαστείς. Όχι δεν θα κατηγορήσω κανένα παιδάκι. Γιατί προφανώς και ένα παιδάκι γυμνασίου δεν μπορεί να φταίει για μια τέτοια αντίληψη. Και σε αυτόν τον κόσμο το σίγουρο είναι πως τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και ποτέ. Φταίνε όμως αυτοί οι γονείς και αυτοί οι δάσκαλοι! Όλη η ντροπή είναι δική τους.

Δεν φταίει ένα παιδάκι που έχει ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ πρόβλημα ηλίθιε γονιέ και κ. διευθυντά. Ούτε η οικογένειά του φταίει που το κράτος δεν μπορεί να δώσει μια λύση σε αυτό το παιδί ώστε να το πάνε οι γονείς του σε ένα ειδικό σχολείο. Φυσικά, ούτε τα παιδάκια φταίνε που λειτουργούν έτσι, εναντίον του παιδιού στο σχολείο, γιατί έτσι είναι ο κόσμος και γιατί έτσι τους έχουν μάθει οι γονείς τους και οι διδάσκαλοι τους.

Ευτυχώς λοιπόν, που τουλάχιστον εδώ στο νησί μας δεν έχουμε μάθει κάποιο τέτοιο σκηνικό από κάποιο σχολείο. Και ελπίζουμε να μην έχουμε ποτέ ένα τέτοιο σχολείο. Η μάλλον ΛΑΘΟΣ! Να μην έχουμε τέτοιους προβληματικούς γονείς και καθηγητές!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top