Είδα το Bird Box και κατάλαβα γιατί καθήλωσε 45 εκατ. ανθρώπους!

Η επιλογή της ταινίας ήρθε εντελώς τυχαία, από έναν φίλο μου. Επειδή όμως τον εμπιστεύομαι στις ταινίες, όταν μου είπε για το Bird Box το είπα οκ, αν και δεν…

Η επιλογή της ταινίας ήρθε εντελώς τυχαία, από έναν φίλο μου. Επειδή όμως τον εμπιστεύομαι στις ταινίες, όταν μου είπε για το Bird Box το είπα οκ, αν και δεν τρελαινόμουν βέβαια. Από την άλλη ήθελα να δω την Σάντρα Μπουλοκ. Είχα χρόνια να την δω να πρωταγωνιστεί σε ταινία..

Το Bird Box λοιπόν, απρόσμενα εξελίχθηκε σε ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο. Είχα πάρα πολλά χρόνια να παρακολουθήσω μια ταινία και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου μέχρι το σημείο που μαυρίζει η οθόνη και πέφτουν οι υπότιτλοι!

Το φιλμ αφηγείται την περιπέτεια μιας μητέρας που είναι αντιμέτωπη με ένα εφιαλτικό φαινόμενο που έχει φέρει το χάος τον πλανήτη.  Δεν αποκαλύπτεται το φαινόμενο, ούτε αν είναι κάποιο τέρας, αλλά το μόνο που μας δείχνει η ταινία είναι πως οποίος το βλέπει παθαίνει κάποια κρίση και αυτοκτονεί. Για να επιβιώσει και να σώσει τα παιδιά της, η Μπούλοκ δένει τα μάτια τους και ξεκινά το ταξίδι της διαφυγής. Δεν θα σου πω περισσότερα γιατί το spoiler το μισώ!

Και δεν είναι κακό που δεν έμαθες τι γινόταν με τα μυστήρια πλάσματα, αν ήταν πλάσματα τελικά!

Ναι, και εγώ περίμενα να δω στο φινάλε τι ήταν αυτά τα πλάσματα αλλά νομίζω πως το ότι τελικά δεν μας το δείχνει, ήταν ένα από τα στοιχεία που με έκανε να κολλήσω ακόμα περισσότερο με την ταινία. Ήταν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα φινάλε που έχουμε μάθει.

Για αυτό και η ταινία κάνει χαμό. Το φιλμ έφερε πάνω από 45 εκατομμύρια προβολές στο Netflix μέσα σε μια εβδομάδα – το υψηλότερο ρεκόρ για μια πρωτότυπη ταινία της πλατφόρμας με τους 118 εκατομμύρια συνδρομητές. Το Netflix σπάνια αποκαλύπτει τους αριθμούς streaming εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπως αυτή του φιλμ με πρωταγωνίστρια την Σάντρα Μπούλοκ. Αυτό που πολλοί χρήστες σημείωσαν είναι πως το νούμερο πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερο λόγω του κοινού μυστικού που όλοι γνωρίζουμε ως «password sharing».

Είναι μια ταινία που περνάει και τα μηνύματά της, ειδική στην σκηνή που η Σάντρα Μπούλοκ πρέπει να διαλέξει ποιο από τα δύο παιδιά της θα πρέπει να ανοίξει τα μάτια του και να έρθει αντιμέτωπο με το θάνατο. Όταν το δείτε θα με θυμηθείτε.

Τέλος, για του haters, αποκαλύφθηκε τελικά και τι ήταν αυτό το μυστήριο που σκότωνε τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Δεν θα στο αποκαλύψω εδώ όμως, μπορείτε να το βρείτε παντού άλλωστε στο internet. Αν είναι να δείτε την ταινία πρέπει να μην το γνωρίζετε…

Θα αφήσω όμως για κλείσιμο τα λόγια της Σούζαν Μπίερ που σκηνοθέτησε την ταινία…

«Τα πλάσματα παίζουν με το μυαλό σου. Διαισθάνονται τους βαθύτερους φόβους σου»

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top