Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης για την 25η Μαρτίου

Αν βρεθείτε στην Αθήνα την 25 Μαρτίου, μπορείτε να επισκεφθείτε με ελεύθερη είσοδο το Μουσείο της Ακρόπολης . Αν πάλι είστε στη Χαλκίδα, μάλλον μόνο την παρέλαση θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε δωρεάν! Γι’ αυτό κι εμείς στο Ghetto, σκεφτήκαμε, ότι μια τέτοια ενέργεια θα άξιζε πραγματικά να συμβεί και στην πόλη μας, ώστε […]

Αν βρεθείτε στην Αθήνα την 25 Μαρτίου, μπορείτε να επισκεφθείτε με ελεύθερη είσοδο το Μουσείο της Ακρόπολης . Αν πάλι είστε στη Χαλκίδα, μάλλον μόνο την παρέλαση θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε δωρεάν!

Γι’ αυτό κι εμείς στο Ghetto, σκεφτήκαμε, ότι μια τέτοια ενέργεια θα άξιζε πραγματικά να συμβεί και στην πόλη μας, ώστε να αποτελέσει κίνητρο για τον κόσμο που σίγουρα θα έχει κατακλύσει την παραλία για να παρακολουθήσει την παρέλαση, να επισκεφθεί κάποιο μουσείο!

Έτσι προτείνουμε, ελεύθερη είσοδο εκείνη την ημέρα, στο μουσείο της Αρέθουσας, στο Λογραφικό Μουσείο και στην Δημοτική Πινακοθήκη, όπως επίσης να είναι ανοικτό το φρούριο του Καράμπαμπα για να μπορέσει όποιος θέλει να κάνει τη βόλτα του και να δει την πόλη από ψηλά!

Δεν είναι θέμα κόστους, πραγματικά τα εισιτήρια είναι οικονομικά, αλλά μια μέρα που γιορτάζει η Ελλάδα και όλοι θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, με τις οικογένειες τους, είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθούν κάποιο μουσείο!

Αν τελικά αυτό δεν γίνει, δείτε πως μπορείτε να περάσετε εκείνη τη μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης:

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.   Η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο και στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια».

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και άλλες παράλληλες δράσεις στο ισόγειο του Μουσείου όπως την παρουσίαση πινάκων ζωγραφικής με θέμα τους Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία, της συλλογής Μιχάλη & Δήμητρας Βαρκαράκη και την παρουσίαση ζωγραφικής και καλλιγραφίας από Κινέζους καλλιτέχνες του Μουσείου της Σαγκάης.

Ώρες περιπάτων (στα ελληνικά): 12 μεσημέρι, 1 μ.μ., 2 μ.μ., 3 μ.μ., 4 μ.μ. Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά περίπατο.

Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι οικογένειες θα μπορούν επίσης να παραλάβουν από το Γραφείο Πληροφοριών τα ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια για να κάνουν μία πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο.

Ξενάγηση στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος.Ξενάγηση στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος.

Την ημέρα αυτή το εστιατόριο του Μουσείου στο δεύτερο όροφο θα σερβίρει ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.

Παράλληλες δράσεις Οι Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία 22 Μαρτίου – 7 Απριλίου 2018

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε οθόνη στο ισόγειο του Μουσείου μια ειδική προβολή με πίνακες ζωγραφικής με θέμα τους Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία, της συλλογής του Μιχάλη και της Δήμητρας Βαρκαράκη. Στον ίδιο χώρο θα έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την εξαιρετική ελαιογραφία «Άποψη της Αθήνας από τον Ιλισσό» του ζωγράφου J.J. Frey (1813-1865).

Καλλιτέχνες από το Μουσείο της Σαγκάης 22 Μαρτίου – 25 Μαρτίου 2018 Στο πλαίσιο της εκθεσιακής δράσης του Μουσείου της Ακρόπολης «Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο Κινέζους καλλιτέχνες από το Μουσείο της Σαγκάης, οι οποίοι θα ζωγραφίζουν έργα με την παραδοσιακή κινεζική τεχνική και θα γράφουν με την περίφημη κινεζική καλλιγραφία. Ώρες καλλιτεχνικής παρουσίασης: 10 π.μ. – 12 μεσημέρι & 1 μ.μ. – 3 μ.μ.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top