Δρακόσπιτο Όρους Όχη: Το ελληνικό Στόουνχετζ στην Εύβοια είναι πολύ καλά κρυμμένο

Το Δρακόσπιτο Ευβοίας είναι ίσως πιο εντυπωσιακή και άκρως μυστηριώδης αρχαία κατασκευή της Ελλάδας που κάλλιστα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το Στόουνχετζ. Το Δρακόσπιτο Όρους Όχη βρίσκεται στην κορυφή Προφήτης Ηλίας και έχει διαστάσεις 12,7 x 7,7μ.. Η είσοδος αποτελείται από παραστάδες και ανώφλι μονολιθικής κατασκευής ενώ διατηρείται και η εκφορικής κατασκευής στέγη του, […]

Το Δρακόσπιτο Ευβοίας είναι ίσως πιο εντυπωσιακή και άκρως μυστηριώδης αρχαία κατασκευή της Ελλάδας που κάλλιστα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το Στόουνχετζ.

Το Δρακόσπιτο Όρους Όχη βρίσκεται στην κορυφή Προφήτης Ηλίας και έχει διαστάσεις 12,7 x 7,7μ.. Η είσοδος αποτελείται από παραστάδες και ανώφλι μονολιθικής κατασκευής ενώ διατηρείται και η εκφορικής κατασκευής στέγη του, κατασκευασμένη από μεγάλες λιθοπλίνθους.

Τα λατρευτικά ευρήματα καλύπτουν την περίοδο από τον 6ο ως τον 2ο-1ο αι. π.Χ.. Με βάση τα ευρήματα και τις αρχαίες μαρτυρίες, θεωρείται ιερό του Δία και της Ήρας, αν και παλαιότερα είχε ερμηνευθεί ως φυλάκιο, φρυκτωρία, καταφύγιο λατόμων ή τόπος διαμονής Ρωμαίων στρατιωτών που φρουρούσαν τα λατομεία της Όχης.

Το μυστηριώδες δρακόσπιτο της Εύβοιας στην κορυφή του όρους Όχη στα 1365m υψόμετρο είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό υπάρχει στην περιοχή.

Ένα σκηνικό που ακόμα και οι κορυφαίοι σκηνοθέτες του Hollywood δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν, είναι πολύ καλά κρυμμένο και καμουφλαρισμένο στην κορυφή του Όρους Όχη.

 

Βίντεο: Up Stories

Πηγή: news247.gr

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top