Δίρφυς …η Μόρντορ της Εύβοιας! (pic)

Η Μόρντορ είναι   περιοχή της Μέσης Γης στην ταινία «Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών» .  Είναι το βασίλειο του Σάουρον, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Μέση-Γη και ανατολικά της Γκόντορ,  και του μεγάλου ποταμιού. Η Μόρντορ επιλέχθηκε να είναι το φρούριο του Sauron, λόγω των οροσειρών που το περιβάλλουν και  από τις τρεις πλευρές, δημιουργώντας ένα φυσικό οχυρό ενάντια στους εχθρούς του. Αυτά είναι μερικά από όσα γνωρίζουμε για τη Μόρντορ από τον Τόλκιν. Τώρα θα μας πείτε τι σχέση έχει με την Δίρφυς; Βλέποντας την φωτογραφία του Δημήτρη Μάλλιαρη και τον τρόπο που έχουν δημιουργηθεί τα χρώματα της φύσης το πρώτο πράγμα που είπαμε εδώ στην υπόγα του Ghetto είναι “Μόρντορ. Μοιάζει με την Μόρντορ”.

Η Μόρντορ είναι   περιοχή της Μέσης Γης στην ταινία «Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών» .  Είναι το βασίλειο του Σάουρον, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Μέση-Γη και ανατολικά της Γκόντορ,  και του μεγάλου ποταμιού. Η Μόρντορ επιλέχθηκε να είναι το φρούριο του Sauron, λόγω των οροσειρών που το περιβάλλουν και  από τις τρεις πλευρές, δημιουργώντας ένα φυσικό οχυρό ενάντια στους εχθρούς του.

Μόρτορ

Αυτά είναι μερικά από όσα γνωρίζουμε για τη Μόρντορ από τον Τόλκιν.

Τώρα θα μας πείτε τι σχέση έχει με την Δίρφυς; Βλέποντας την φωτογραφία του Δημήτρη Μάλλιαρη και τον τρόπο που έχουν δημιουργηθεί τα χρώματα της φύσης το πρώτο πράγμα που είπαμε εδώ στην υπόγα του Ghetto είναι “Μόρντορ. Μοιάζει με την Μόρντορ”.

Όρος Δίρφυς, ξημέρωμα Κυριακής. Πισσώνας Ευβοίας, 26 Μαΐου 2019. © Δημήτρης Μάλλιαρης

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top