Δήμος Χαλκιδέων: Γραμμή υποστήριξης γυναικών και Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλκίδας

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δράσεις της Δημόσιας Διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών». Στόχος της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλκίδας είναι η παροχή εξειδικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών σε γυναίκες που υφίστανται βία -ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση (trafficking)- και σε γυναίκες που […]

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δράσεις της Δημόσιας Διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών».

Στόχος της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλκίδας είναι η παροχή εξειδικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών σε γυναίκες που υφίστανται βία -ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση (trafficking)- και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού γυναίκες πρόσφυγες, μετανάστριες άνεργες ΑΜΕΑ κλπ,) καθώς και η συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες . Παράλληλα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ότι αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας.

Αποτελεί μέρος ενός δικτύου 39 Συμβουλευτικών Κέντρων και 19 Ξενώνων φιλοξενίας με την επιστημονική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας και της τηλεφωνικής Γραμμή SOS 15900. Η γραμμή SOS απευθύνεται σε γυναίκες θύματα κακοποίησης, είναι πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας, 365 μέρες το χρόνο, με αστική χρέωση.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Κοινωνιολόγο. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Στεγάζεται στο Βασιλικό, στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8πμ έως 4μμ.

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ. Χαλκιδέων
Αγίου Παντελεήμονος & Πολυτεχνείου Βασιλικό Χαλκίδας
Τηλέφωνα : 22213 51826 και 22213 51827
E-mail : skg.xalkideon@dchalkideon.gr
Πανελλαδικής εμβέλειας 24ώρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS : 15900
και στο E-mail : sos15900@isotita.grΔήμο

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top