Γαλάζιες Σημαίες 2019: Η λίστα με τις παραλίες στην Εύβοια

Απέραντο γαλάζιο. Η Ελλάδα κατακτά τη 2η θέση ανάμεσα σε 47 χώρες στις βραβεύσεις για τις «Γαλάζιες σημαίες 2019». Ποιες παραλίες της Εύβοιας πήραν την “Γαλάζια Σημαία”; Στα πρόθυρα του καλοκαιριού και η Ελλάδα μπαίνει στην περίοδο των διακοπών με τους καλύτερους οιωνούς. Συνολικά 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και τέσσερα σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία», όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του διεθνούς αυτού προγράμματος. Δείτε την λίστα με τις παραλίες που πήραν «Γαλάζια Σημαία» για το 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Δήμος Χαλκιδέων Αλυκές Δροσιάς Αστέρια Χαλκίδας Λευκαντί Πολλοί θα είστε αυτοί που θα αναρωτιέστε γιατί πήραν οι συγκεκριμένες παραλίες την “Γαλάζια Σημαία” και όχι άλλες και άλλες στην Εύβοια που μοιάζουν με πραγματικό παράδεισο. Μια παραλία όμως, δεν παίρνει γαλάζια σημαία γιατί θεωρείται καταλληλότερη και πιο καθαρή για μπάνιο αλλά επειδή διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και λειτουργικότητα. Τι είναι “Γαλάζια Σημαία” Η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία» είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.     Φωτογραφία από tripadvisor.com

Απέραντο γαλάζιο. Η Ελλάδα κατακτά τη 2η θέση ανάμεσα σε 47 χώρες στις βραβεύσεις για τις «Γαλάζιες σημαίες 2019». Ποιες παραλίες της Εύβοιας πήραν την “Γαλάζια Σημαία”;

Στα πρόθυρα του καλοκαιριού και η Ελλάδα μπαίνει στην περίοδο των διακοπών με τους καλύτερους οιωνούς. Συνολικά 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και τέσσερα σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία», όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του διεθνούς αυτού προγράμματος.

Δείτε την λίστα με τις παραλίες που πήραν «Γαλάζια Σημαία» για το 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Δήμος Χαλκιδέων

Αλυκές Δροσιάς

Αστέρια Χαλκίδας

Λευκαντί

Πολλοί θα είστε αυτοί που θα αναρωτιέστε γιατί πήραν οι συγκεκριμένες παραλίες την “Γαλάζια Σημαία” και όχι άλλες και άλλες στην Εύβοια που μοιάζουν με πραγματικό παράδεισο. Μια παραλία όμως, δεν παίρνει γαλάζια σημαία γιατί θεωρείται καταλληλότερη και πιο καθαρή για μπάνιο αλλά επειδή διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και λειτουργικότητα.

Τι είναι “Γαλάζια Σημαία”

Η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία» είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.

 

 

Φωτογραφία από tripadvisor.com

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top