Γίναμε “τουρίστες” και ψάξαμε το airbnb στη Χαλκίδα! (pics)

Το airbnb ξεκάθαρα έχει αλλάξει τον τρόπο που οργανώνουν τα ταξίδια τους εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Η αναζήτηση καταλύματος πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε ξενοδοχειακές μονάδες, hostels, ή αμφιβόλου ποιότητας ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά έχει επεκταθεί στη δυνατότητα ενοικίασης ολόκληρου διαμερίσματος, loft, μονοκατοικίας, έως και δεντρόσπιτου! Γύρω στις 400.000 τουρίστες στην Αθήνα  κατά τη διάρκεια της […]

Το airbnb ξεκάθαρα έχει αλλάξει τον τρόπο που οργανώνουν τα ταξίδια τους εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Η αναζήτηση καταλύματος πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε ξενοδοχειακές μονάδες, hostels, ή αμφιβόλου ποιότητας ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά έχει επεκταθεί στη δυνατότητα ενοικίασης ολόκληρου διαμερίσματος, loft, μονοκατοικίας, έως και δεντρόσπιτου!

Γύρω στις 400.000 τουρίστες στην Αθήνα  κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, επέλεξαν τις προτάσεις διαμονής του airbnb και μάλιστα σε περιοχές εκτός των “τουριστικών ορίων” της πρωτεύουσας.

Κάποιοι από εμάς εδώ στο ghetto έχουμε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του airbnb στα τα ξίδια μας, αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να ψάξουμε τι επιλογές υπάρχουν στη Χαλκίδα.

Έτσι μας γεννήθηκε η απορία να δούμε αν υπάρχουν σπίτια στην πόλη που ενοικιάζονται βραχυπρόθεσμα στο airbnb, σε ποιες περιοχές βρίσκονται και αν έχουν επισκεψιμότητα.

Τα αποτελέσματα μας εντυπωσίασαν, καθώς στην πλατφόρμα του airbnb υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές στη Χαλκίδα, αλλά και πιο έξω. Οι τιμές ξεκινούν από τα 20 ευρώ ανά διανυκτέρευση για μία μικρή γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης και φτάνουν μέχρι και  τα 750 ευρώ για ολόκληρη βίλα με πισίνα, λίγο πιο έξω από τη Χαλκίδα!

 

Κάπου στο ενδιάμεσο βρήκαμε διαμερίσματα στο κέντρο με 40 ευρώ η διανυκτέρευση, για 3-6 επισκέπτες, αλλά και βίλα στη Δροσιά με 130 ευρώ για μια παρέα 10 ατόμων!

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίσαμε ήταν ένα πολύ χαριτωμένο, ξύλινο σπίτι με πισίνα και κήπο  στη Δροσιά, για 5 άτομα, με μόλις 67 ευρώ!

Με τον τουρισμό στη Χαλκίδα να αυξάνεται, αργά μεν, αλλά εμφανώς, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε σε βάθος χρόνου κατά πόσο θα επηρεάσει το airbnb  τα ξενοδοχεία της πόλης, αλλά και την αναζήτηση μακροπρόθεσμης ενοικίασης, που ήδη υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για όσους ψάχνουν  να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top