Βodyterranean – The show απόψε στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε στο τέλος του 2016, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο…

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε στο τέλος του 2016, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής.

Ένα έργο που πρωτοτυπεί στην Ελλάδα, και όχι μόνο, το οποίο έρχεται σαν συνέχεια της καλλιτεχνικής πορείας του Simone Mongelli και της προσωπικής του έρευνας πάνω στο παραδοσιακό υλικό.

Το Bodyterranean είναι μία πλούσια, δυναμική παράσταση με κύρια συστατικά τον ρυθμό και την πολυρυθμία, τη μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και την ατμόσφαιρα, με επίκεντρο το σώμα.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του IBMF, το σημαντικότερο φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry (http://www.internationalbodymusicfestival.com/), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία κοινού και κριτικής. Από τότε έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό, απολαμβάνοντας παντού ενθουσιώδη υποδοχή.

Είπαν για το Bodyterranean:

“With his recording ‘Bodyterranean’, Simone Mongelli has created one of the finest recordings of body music around. He succeeds in capturing the energy of the art form plus the range, the subtlety and the nuance of sounds the body can make: qualities that are challenging and elusive to capture when recording body music. The music is beautiful, dynamic, rich and multi-dimensional — a satisfying new standard in body music recordings”.
-Keith Terry – founder & artistic director of the International Body Music Festival

“’Bodyterranean’ conveys an enormous depth of knowledge of Greek music tradition and at the same time a playful lightness in the creative approach to this music material, in which the joy of singing, moving together and being rhythmically in-tune is in the foreground. […] The atmospheric warmth of “Bodyterranean” touched the hearts of the audience”.
-Sylvia Mograbi –internationally acknowledged dancer and body music perfomer

«Στην παράσταση του Mongelli, η θεατρική σκηνή διευρύνεται νοητά και χάνει τις πεπερασμένες χωρικές διαστάσεις της. […] Το Bodyterranean, The Show έχει την ατμόσφαιρα μιας οικείας μουσικής μνήμης που μας συγκίνησε και μας έκανε να σκεφτούμε πως η αλήθεια βρίσκεται στην απλότητα».
-Μαρία Στέλλα Μπινίκου – δημοσιογράφος – Artic.gr

«Μας ταξιδέψατε χίλια χρόνια πίσω και χίλια χρόνια μπροστά»
-Ανδρέας Σώκος– αστροφυσικός, μετά την παράσταση

«Κατά την διάρκεια ενός τραγουδιού, έκλεισα τα μάτια μου και ήταν σαν να ονειρεύομαι: ήταν ένα φανταστικό όνειρο…»
-Μία θεατής

Ταυτότητα παράστασης:

Simone Mongelli – σύλληψη, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις παραδοσιακού υλικού, σκηνοθεσία, body percussion, φωνητικά
Σίσσυ Πιντέλα – body percussion, φωνητικά, χορός
Φώτης Φωτόπουλος – body percussion, φωνητικά
Λήδα Δουμουλιάκα – τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Μιχάλης Κωτσόγιαννης – φωνητικά, body percussion, vocal percussion
Μαρία Πλουμή – τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Σελήνη Φιλιππιτζή – τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Νικόλας Σταυριανουδάκης – ήχος
Τάσος Σκλαβούνος – φωτισμός
Happy Artists – artwork

Πληροφορίες
Ημέρα: Τρίτη 28 Ιουλίου 2020
Ώρα έναρξης: 21:00
Χώρος: Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος
Γενική είσοδος: 12€
Διάρκεια: 70′
Προ κράτηση θέσεων: https://forms.gle/hRkxW6mYaJhPE42R9 και στο τηλέφωνο 697 216 2440 &
Προπώληση:
– Γαλατικο Χωριο΄(Μητροπολίτου Βασιλείου 58)
– Παραδοσιακό Καφενείο ΡΕΞ (Τσιαρντίνη 12)
Ηλεκτρονική προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-aulideias-artemidos/bodyterranean-the-show

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top