Β. Αγιοστρατίτη: Ψήφισμα για τη στήριξη του Εμπορίου

Το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, ωστόσο έχει λάβει δυσανάλογα μικρή και ρεαλιστικά ανεπαρκή στήριξη από την Πολιτεία. Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους (δάνεια, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) θα οδηγήσει μοιραία, σε πολλά λουκέτα και σε αύξηση της ανεργίας αλλά ταυτόχρονα θα επηρεάσει και τα δημόσια έσοδα όσο και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι μονόδρομος πλέον η εστιασμένη ενίσχυση του λιανεμπορίου, με μέτρα στήριξης που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της αγοράς Θεωρούμε ως εντελώς απαραίτητη τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή των ακόλουθων. • Στόχευση της έβδομης επιστρεπτέας προκαταβολής αποκλειστικά στο λιανεμπόριο. • Να υπολογίζεται η πραγματική πτώση τζίρου ολόκληρου του 2020 και το κόστος του αδιάθετου εμπορεύματος. • Να εξασφαλιστούν επιταγές καθώς και υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές. • Από το πρόγραμμα κάλυψης των παγίων εξόδων να μην εξαιρούνται οι ατομικές επιχειρήσεις καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης. • Να συνδυαστεί οπωσδήποτε η επαναλειτουργία της αγοράς με εξασφάλιση ρευστότητας και μειωμένες δαπάνες. • Επιδότηση μισθολογικού κόστους. • Μείωση ενοικίων για ακόμη ένα εξάμηνο με αντίστοιχη επιδότηση των ιδιοκτητών. • Κούρεμα οφειλών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε έως 120 δόσεις. Η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για το ιδιωτικό χρέος και δη δια τα χρέη της πανδημίας είναι επιτακτική και ο διάλογος μεταξύ της Πολιτείας και των φορέων της αγοράς πρέπει να αποφέρει βιώσιμες λύσεις το συντομότερο δυνατόν. Με την υπογραφή μου εξουσιοδοτώ την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας , να παραδώσει την υπογραφή μου στους υπευθύνους γα το θέμα. Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργός κ. Σταϊκούρας Χρήστος Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης Η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Ε. Αγιοστρατίτη Παρασκευή Δείτε ΕΔΩ το ψήφισμα

Το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, ωστόσο έχει λάβει δυσανάλογα μικρή και ρεαλιστικά ανεπαρκή στήριξη από την Πολιτεία. Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους (δάνεια, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) θα οδηγήσει μοιραία, σε πολλά λουκέτα και σε αύξηση της ανεργίας αλλά ταυτόχρονα θα επηρεάσει και τα δημόσια έσοδα όσο και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι μονόδρομος πλέον η εστιασμένη ενίσχυση του λιανεμπορίου, με μέτρα στήριξης που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της αγοράς Θεωρούμε ως εντελώς απαραίτητη τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή των ακόλουθων.

• Στόχευση της έβδομης επιστρεπτέας προκαταβολής αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.

• Να υπολογίζεται η πραγματική πτώση τζίρου ολόκληρου του 2020 και το κόστος του αδιάθετου εμπορεύματος.

• Να εξασφαλιστούν επιταγές καθώς και υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές.

• Από το πρόγραμμα κάλυψης των παγίων εξόδων να μην εξαιρούνται οι ατομικές επιχειρήσεις καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

• Να συνδυαστεί οπωσδήποτε η επαναλειτουργία της αγοράς με εξασφάλιση ρευστότητας και μειωμένες δαπάνες.

• Επιδότηση μισθολογικού κόστους.

• Μείωση ενοικίων για ακόμη ένα εξάμηνο με αντίστοιχη επιδότηση των ιδιοκτητών.

• Κούρεμα οφειλών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε έως 120 δόσεις.

Η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για το ιδιωτικό χρέος και δη δια τα χρέη της πανδημίας είναι επιτακτική και ο διάλογος μεταξύ της Πολιτείας και των φορέων της αγοράς πρέπει να αποφέρει βιώσιμες λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Με την υπογραφή μου εξουσιοδοτώ την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας , να παραδώσει την υπογραφή μου στους υπευθύνους γα το θέμα.

Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργός κ. Σταϊκούρας Χρήστος

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Ε.

Αγιοστρατίτη Παρασκευή

Δείτε ΕΔΩ το ψήφισμα

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top