Αφιέρωμα του GHETTO στις σχολές πολεμικών τεχνών στη Χαλκίδα

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται στις πολεμικές τέχνες, έχουν στα μυαλό τους ταινίες δράσης με εντυπωσιακές κινήσεις, αφοπλισμούς, δράση και άλλα. Σίγουρα αυτό είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι των πολεμικών τεχνών όμως δεν είναι το βασικό. Μεταξύ άλλων, οι πολεμικές τέχνες μπορούν να βελτιώσουν τη πνευματική σας δύναμη, να αλλάξουν τις απόψεις σας για τη ζωή, […]

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται στις πολεμικές τέχνες, έχουν στα μυαλό τους ταινίες δράσης με εντυπωσιακές κινήσεις, αφοπλισμούς, δράση και άλλα. Σίγουρα αυτό είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι των πολεμικών τεχνών όμως δεν είναι το βασικό. Μεταξύ άλλων, οι πολεμικές τέχνες μπορούν να βελτιώσουν τη πνευματική σας δύναμη, να αλλάξουν τις απόψεις σας για τη ζωή, να σας μάθουν να προσαρμόζεστε σε διαφορετικές καταστάσεις και να βελτιώσετε την κοινωνική σας ζωή!

Οι πολεμικές τέχνες, είναι σχεδόν τόσο παλιές όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Το ανθρώπινο γένος, ανέκαθεν είχε την ανάγκη για την ύπαρξη ενός κινήτρου, που θα του δίνει τη δύναμη και το σθένος να πετύχει τον στόχο του• κι αυτό, επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό μέσω των πολεμικών τεχνών.

Οι πολεμικές τέχνες αναπτύχθηκαν στην Άπω Ανατολή και όχι μόνο, με τη λογική να δημιουργηθεί μια «τέχνη για να σταματάς τη λόγχη». Ο σοφός άνθρωπος, έλεγαν οι μεγάλοι δάσκαλοι, δε χρειάζεται το σπαθί ή τις γροθιές του για να λύσει ένα πρόβλημα με το συνάνθρωπό του. Οι πολεμικές τέχνες και η φιλοσοφία τους στηρίζονται στη μη-βία, την ειρήνη, την ευημερία, την επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο και το Θεό. Η κυριαρχία, είναι η τέχνη της νίκης δίχως μάχη.

Εκτός από την αυτοάμυνα και τη σωματική ευρωστία που προσφέρουν απλόχερα, έχουν μεγάλο όγκο γνώσεων και αυτό είναι που τις κάνει ιδιαίτερα ελκυστικές. Η πραότητα και η ψυχική ηρεμία, η αυτοσυγκέντρωση, η αλλαγή στον τρόπο ζωής, η πνευματική δύναμη, η φυσική κατάσταση, η κοινωνική ζωή και η εξερεύνηση των ατομικών ορίων είναι μερικά στοιχεία από ένα πλήρες πακέτο που προσφέρει οποιαδήποτε σοβαρή πολεμική τέχνη. Το γεγονός ότι πρόκειται για σπουδή η οποία διαρκεί μια ζωή είναι ισχυρό κίνητρο για το σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται μια σωστή επένδυση του ελεύθερου χρόνου του.

Το GHETTO κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στις σχολές πολεμικών τεχνών της Χαλκίδας και σας τις παρουσιάζει:

 

ENSO Ακαδημία Χαλκίδας

Η Ακαδημία Χαλκίδας Enso, είναι ο αθλητικός χώρος που έλειπε από τη Χαλκίδα! Στο Enso θα διδαχθείτε το Ολυμπιακό άθλημα JUDO, το ανερχόμενο άθλημα Brazilian Jiu Jitsu, το πιο σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας Krav Maga, το θεραπευτικό πρόγραμμα γυμναστικής Pilates και Cross Training για να δυναμώσετε και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση.

Υπεύθυνος είναι ο Γιάννης Δήμου. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με ειδικότητα Judo. Ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή στην Παιδιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προπονητής Judo Α’ κατηγορίας. Προπονητής Εθνικής ομάδας Judo Special Olympics. Κάτοχος 3 Dan. Προπονητής Brazilian Jiu Jitsu από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κάτοχος Μώβ ζώνης. Προπονητής Krav Maga, επίπεδο G1. Επίσης έχει διδαχθεί Taekwondo και πυγμαχία. Ακόμη έχει κάνει πληθώρα σεμιναρίων πάνω στην παιδαγωγική, την γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες. Επιπλέον διδάσκει παιδική Αναρρίχηση σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Χαλκίδας και είναι μαραθωνοδρόμος και ορειβάτης.

*Για κάθε νέα εγγραφή το μήνα Οκτώβριο η στολή Judo είναι δωρεάν.
*Για το Krav Maga στο Enso έχουν και μία σούπερ προσφορά γνωριμίας για τον μήνα Οκτώβριο. “Ελάτε δύο άτομα και πληρώστε μια συνδρομή!”

ENSO Ακαδημία Χαλκίδας
Χαλκίδα, Δημητρίου 1 και Χατζοπούλου (πλησίον παλιού νοσοκομείου)
Τηλέφωνο: 6939861922

Facebook: Enso Fitness Club

Instagram: Enso Fitness Club

 

Άβαντας Tae Κwon Do Χαλκίδα

Ο αθλητικός σύλλογος ΑΒΑΝΤΑΣ ιδρύθηκε το 2013 στη Χαλκίδα για να μυήσει τα παιδιά στον αθλητισμό μέσα από το ολυμπιακό άθλημα του Ταε Κβον Ντο. Ο ΑBΑΝΤΑΣ, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του προσφέρει ένα άνετο, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον. Όλες οι ηλικίες μπορούν να βρουν αυτό που αναζητούν: έναν υγιή νου, μέσα σ’ ένα υγιές σώμα. Στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά ασχολούνται με αθλήματα που συντελούν στην απόκτηση αυτοπειθαρχίας και αυτοπεποίθησης, ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας.

Με ειδικά τμήματα για παιδιά από 4 ετών και στον άνετο, ευχάριστο και ασφαλές χώρο της σχολής, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίξουν και να αθληθούν υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων προπονητών, πρωταθλητών Ελλάδος και καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Υπεύθυνος είναι ο προπονητής Μαντάς Μπάμπης που έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που ξεχωρίζει.

Α.Σ ΑΒΑΝΤΑΣ
Μεγασθένους 3, Χαλκίδα
Προπονητής: Μαντάς Μπάμπης
Τηλ. 6973794592

Web: www.avantas.gr

Facebook: Avantas Tae Kwon Do

Instagram: avantastkd

YouTube: Avantas Tae Kwon Do

 

Κάλχης Tae Kwon Do Χαλκίδα

Ο αθλητικός σύλλογος Κάλχης Χαλκίδας δημιουργήθηκε το 2013 με υπομονή και επιμονή από τις προπονήτριες Ρίτσα και Μαρία Μπαρώτα, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει στον χώρο τους για την αγάπη τους να μεταφέρουν τις γνώσεις του αθλήματος και αυτό αναγνωρίζεται από τη δουλειά τους προς τους αθλητές τους. Άλλωστε είναι και οι δύο αθλήτριες από το 1994 όπου προπονητής τους μέχρι και σήμερα είναι ο πατέρας τους Μπαρώτας Ιωάννης.

Το Ταεκβοντό αφορά όλες τις ηλικίες για αυτό τα τμήματα του Α.Σ Κάλχης Χαλκίδας διαμορφώνονται από την τρυφερή ηλικία των 4 ετών. Στον Α.Σ Κάλχης Χαλκίδας επίσης υπάρχουν και τμήματα ενηλίκων και αυτοάμυνας.

Α.Σ. Κάλχης Χαλκίδας
Νεοφύτου 40, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 6984241355
Προπονήτριες Ρίτσα και Μαρία Μπαρώτα

Facebook: Α.Σ. Ταεκβοντό Κάλχης Χαλκίδας

Instagram: tkdkalxis2013

Α.Π.Σ. Φιλόνικος

Την Ιαπωνική αθλητική κουλτούρα διδάσκει στη Χαλκίδα ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλόνικος, αναγνωρισμένο σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ). Η προπονητική ομάδα του Φιλόνικου από το 1998 διδάσκει την τέχνη του Καράτε, της αυτοάμυνας, της Ιαπωνικής σπαθασκίας – Shinkendo και του αθλήματος Spochan σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών που τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Στον Σύλλογό αθλείται με ποιότητα και ασφάλεια μία μεγάλη γκάμα ηλικιών από παιδιά ηλικίας 5 και άνω.

Οι προπονήσεις γίνονται πάντα υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου και αναγνωρισμένου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προπονητή, Απόστολο Φούρλη, ο οποίος κατέχει πτυχίο προπονητή ΚΑΡΑΤΕ Γ.Γ.Α., έχει 4ο Dan SRORT KARATE από την W.K.F και την Ελληνική Ομοσπονδία ΚΑΡΑΤΕ. Έχει τελέσει ομοσπονδιακός προπονητής της Εύβοιας για το Koumite, και καθήκοντα Διεθνούς διαιτησίας ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ. Είναι επίσης ο μοναδικός εκπαιδευτής Ιαπωνικής Σπαθασκίας στη Χαλκίδα.

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλόνικος
Αντωνίου Νίκα 15, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 22210-303461 & 6947561206

Web: www.filonikos.gr
Email: info@filonikos.gr
Instagram: filonikos_halkidas

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top