Αυτές είναι οι παραλίες στην Εύβοια που απαγορεύεται το κολύμπι

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) δημοσίευσε τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων στις παραλίες εκτός Αττικής. Συγκεκριμένα, το ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε δειγματοληψίες σε 354 σημεία και τελικά διαπίστωσε ότι οι 268 παραλίες (67,92%) είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση, ενώ οι υπόλοιπες 86 ακτές (32,08%) είναι ακατάλληλες. Οι ακατάλληλες παραλίες της Εύβοιας είναι: 1. Έναντι και εκατέρωθεν εκατό (100) μέτρων των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας Γενική Χάρτου στην Τοπική Κοινότητα Ροβιών της Δ.Ε Ελιμνύων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. 2. Στη θαλάσσια περιοχή της Δ.Ε. Ελιμνύων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας από Κουκουναριές μέχρι Προσκοπείο. 3. Έναντι και εκατέρωθεν διακοσίων (200) μέτρων των εγκαταστάσεων του Εργοστασίου ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ στα Βρυσάκια Τ.Κ. Καστέλλας-Πολιτικών της Δ.Ε Μεσσαπίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. 4. Στη ακτή Κάραβος Αλιβερίου έμπροσθεν των εγκαταστάσεων του Α.Η.Σ. Αλιβερίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. 5. Έμπροσθεν και διακόσια (200) μέτρα εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Κάραβο της Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. 6. Στη θαλάσσια περιοχή εκατό (100) μέτρα αριστερά από Καρνάγιο Αγ. Μαρίνας μέχρι την Παλαιά Γέφυρα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων. 7. Στη θαλάσσια περιοχή έναντι και εκατό (100) μέτρα εκατέρωθεν α) του πρώην Εργοστασίου ΕΛΛΕΝΙΤ και των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων. 8. Στη θαλάσσια περιοχή που ξεκινάει από τη Λίμνη Γλύφας, συνεχίζει στον Όρμο Μικρό Βαθύ μέχρι όλο τον Όρμο Βαθέως Αυλίδας Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων. 9. Στη Νήσο Σκύρο: στην εκβολή του χειμάρρου Μπασάλες Ν. Σκύρου πενήντα (50) μέτρα εκατέρωθεν αυτής και στην εκβολή του χειμάρρου Κηφισού περιοχή Μώλος επίσης πενήντα (50) μέτρα εκατέρωθεν της.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) δημοσίευσε τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων στις παραλίες εκτός Αττικής. Συγκεκριμένα, το ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε δειγματοληψίες σε 354 σημεία και τελικά διαπίστωσε ότι οι 268 παραλίες (67,92%) είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση, ενώ οι υπόλοιπες 86 ακτές (32,08%) είναι ακατάλληλες.

Οι ακατάλληλες παραλίες της Εύβοιας είναι:

1. Έναντι και εκατέρωθεν εκατό (100) μέτρων των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας Γενική Χάρτου στην Τοπική Κοινότητα Ροβιών της Δ.Ε Ελιμνύων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

2. Στη θαλάσσια περιοχή της Δ.Ε. Ελιμνύων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας από Κουκουναριές μέχρι Προσκοπείο.

3. Έναντι και εκατέρωθεν διακοσίων (200) μέτρων των εγκαταστάσεων του Εργοστασίου ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ στα Βρυσάκια Τ.Κ. Καστέλλας-Πολιτικών της Δ.Ε Μεσσαπίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

4. Στη ακτή Κάραβος Αλιβερίου έμπροσθεν των εγκαταστάσεων του Α.Η.Σ. Αλιβερίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

5. Έμπροσθεν και διακόσια (200) μέτρα εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Κάραβο της Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

6. Στη θαλάσσια περιοχή εκατό (100) μέτρα αριστερά από Καρνάγιο Αγ. Μαρίνας μέχρι την Παλαιά Γέφυρα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων.

7. Στη θαλάσσια περιοχή έναντι και εκατό (100) μέτρα εκατέρωθεν α) του πρώην Εργοστασίου ΕΛΛΕΝΙΤ και των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων.

8. Στη θαλάσσια περιοχή που ξεκινάει από τη Λίμνη Γλύφας, συνεχίζει στον Όρμο Μικρό Βαθύ μέχρι όλο τον Όρμο Βαθέως Αυλίδας Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων.

9. Στη Νήσο Σκύρο:

στην εκβολή του χειμάρρου Μπασάλες Ν. Σκύρου πενήντα (50) μέτρα εκατέρωθεν αυτής και στην εκβολή του χειμάρρου Κηφισού περιοχή Μώλος επίσης πενήντα (50) μέτρα εκατέρωθεν της.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top