Αυτά είναι τα χειρότερα φανάρια της Χαλκίδας

Ίσως δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από το μποντιλιάρισμα και την καθυστέρηση που τρως ενώ βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητό σου. Όση υπομονή και να έχεις, όταν έχεις να πας στην δουλειά σου, όταν έχεις ένα ραντεβού ή όταν είσαι 10 λεπτά πριν την σέντρα ενός ντέρμπι και εσύ είσαι κολλημένος στην κίνηση τίποτα δεν μπορεί […]

Ίσως δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από το μποντιλιάρισμα και την καθυστέρηση που τρως ενώ βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητό σου. Όση υπομονή και να έχεις, όταν έχεις να πας στην δουλειά σου, όταν έχεις ένα ραντεβού ή όταν είσαι 10 λεπτά πριν την σέντρα ενός ντέρμπι και εσύ είσαι κολλημένος στην κίνηση τίποτα δεν μπορεί να σε κρατήσει για να μην αρχίσεις τις κατάρες. Κάπου εκεί θα απομονωθείς στον εαυτό σου και θα αρχίσεις τις σκέψεις. Τα γράψαμε και τις προάλλες για τις σκέψεις που κάνεις όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση στη Χαλκίδα (δες εδώ)

Σκέψου λοιπόν σε όλα αυτά να υπάρχει και ένα φανάρι που σου κόβει τον δρόμο. Γιατί εντάξει, μικρή πόλη η Χαλκίδα, λίγοι οι δρόμοι, πολλά τα αμάξια, οι αριθμοί δεν βγαίνουν, το καταλαβαίνουμε. Αλλά μερικά φανάρια είναι λες και τοποθετήθηκαν εκεί απλά για να σε καθυστερούν και να δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο και υποψίες ατυχημάτων.

 

Το φανάρι στην Ορέστη Μακρή για να στρίψεις για Λεωφόρο Χαϊνά

Μιλάμε για ένα φανάρι που εάν έχει λίγο κίνηση θα σε πιάσει κόκκινο στην καλύτερη τρεις φορές! Ίσως το χειρότερο της κατηγορίας του. Δεν προλαβαίνεις να δεις το πράσινο χρώμα και αμέσως χάνεται και εμφανίζεται το κόκκινο. Δηλαδή εάν δεν έχεις ήδη βάλει πρώτη δεν υπάρχει περίπτωση να το προλάβεις. Πολλές φορές όταν το παίρνεις χαμπάρι με την μια και ξεκινάς έγκαιρα, αν προλάβεις και το περάσεις, μόλις μπεις στην ευθεία της Χαϊνά αρχίζεις και πανηγυρίζεις! Οπότε είμαι ικανός να πάω από οπουδήποτε αλλού από το να με βγάλει ο δρόμος μου σε αυτό το φανάρι!

 

Τα φανάρια στην Ληλαντίων

Δεν κατάλαβε κανείς για ποιο λόγο μπήκαν. Ούτε οι ίδιοι που τα έβαλαν το είχαν καταλάβει στην αρχή και σταμάτησαν την λειτουργία τους για ένα διάστημα. Αλλά είπαν να δυσκολέψουν και άλλο λίγο την ζωή μας και να τα πάλι. Φανάρι που δημιουργεί κίνηση από το πουθενά. Που δημιουργεί κίνηση μέσα σε στενά! Εκεί που λες την γλίτωσα την κίνηση στο κέντρο, πάρε να έχεις φίλε Χαλκιδέε οδηγέ. Εξίσου γρήγορο φανάρι όπου το πράσινο κρατάει ελάχιστα. Αυτό το φανάρι μάλιστα έχει και μια ιδιαιτερότητα. Θέλει να σου κάνει και μια επανάληψη στον Κ.Ο.Κ. και αυτό διότι αντί για πράσινο ανάβουν 2 πορτοκαλί που αναβοσβήνουν. Άντε τώρα όρεξη είχαμε να θυμόμαστε τι σημαίνουν αυτά τα πορτοκαλί…

 

Το φανάρι στην Βενιζέλου στο τέλος της δημοτικής αγοράς, όπως κατεβαίνεις για παραλία

Δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο άνθρωπος που το πέρασε χωρίς να τον πιάσει τουλάχιστον μια φορά κόκκινο. Το φανάρι που σου κόβει τα φτερά. Έχεις ήδη κάνει εικόνα να αράζεις στην αγαπημένη σου καφετέρια, ανυπομονείς για τον πρωινό σου καφέ ή έχεις την ανάγκη για ένα ποτάκι να χαλαρώσεις και λες έφτασα. Αλλά δεν υπολόγισες στο τελευταίο φανάρι. Είναι εκεί για να πάρει εκδίκηση από όσα φανάρια πέρασες προηγουμένως και τα καντήλιασες στόλισες. Θέλει απλά να σου κόψει την φόρα. Δεν αργεί σχετικά καθόλου αλλά μόνο και μόνο που θα σε σταματήσει λίγο πριν τον τερματισμό σε έχει εκνευρίσει στο φουλ!

 

Τα φανάρια στην διασταύρωση Ορέστη Μακρή με Ληλαντίων

Εδώ είναι ένα φανάρι που ΟΚ το πράσινο κρατάει αρκετή ώρα. Οπότε λες είμαι άνετος και πας. Χαχαχα! Νομίζεις! Αν θέλεις να στρίψεις αριστερά για Ληλαντίων προς το Δημαρχείο, τότε απλά τσάμπα χάρηκες. Το φανάρι αυτό που μόλις άναψε πράσινο εσένα ΔΕΝ σου χρησιμεύει. Γιατί; Μα γιατί πράσινο έχουν και οι απέναντι και θα τους περιμένεις να περάσουν ΌΛΟΙ γιατί έχουν και προτεραιότητα. Είναι το φανάρι που σε γεμίζει με το περισσότερο άγχος από κάθε άλλο. Εσύ περιμένεις στην μέση της διασταύρωσης να τελειώσουν τα αυτοκίνητα που έρχονται από απέναντι, αν όμως είναι πολλά και σε προλάβει το κόκκινο φανάρι μάντεψε τι σε περιμένει… Ανάβει πράσινο για όσους περιμένουν από την Ληλαντίων και εσύ είσαι ακόμα στην μέση της διασταύρωσης. Και κάπου εκεί αφού σε έχει λούσει κρύος ιδρώτας, ξεκινάει μια συνεννόηση ανάμεσα στους διερχόμενους οδηγούς που ελπίζεις να έχει αίσιο τέλος!

 

Τα φανάρια στην Αρεθούσης (λίγο μετά την αστυνομία)

Είναι μια χαρά φανάρια. Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης έχουν πολύ ορθά και μοιρασμένο τον χρόνο τους. Αυτά τα φανάρια είναι οκ όλες τις ημέρες εκτός από Τρίτη. Κάθε Τρίτη που στο Πάρκο του Λαού έχει λαϊκή αγορά, τα φανάρια αυτά ΔΕΝ λειτουργούν. Και τι μπορεί να συμβαίνει; Για μάντεψε… Συνεννόηση ανάμεσα στους οδηγούς σε μια διασταύρωση κεντρικότατη. Για να έχεις ελπίδες να περάσεις από εκεί, χωρίς να καθυστερήσεις πολύ τις Τρίτες, καλό θα ήταν να κατέβεις στο κέντρο της πόλης με το τεθωρακισμένο σου. Αν δεν έχεις, να έχεις στα υπόψιν σου ότι η συνεννόηση μεταξύ των οδηγών θυμίζει διασταύρωση σε δρόμο της Κίνας. Οπότε, περνάς και λες και ο Βούδας βοηθός…

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top