Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας. Η αποκατάσταση ενός μνημείου

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019,  ο σύλλογος ενεργών πολιτών «Η Μέδουσα» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, διοργανώνουν μια πολύ σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η μελέτη αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Ερέτριας. Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνάντηση πολιτισμού, με σκοπό να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό τόσο τη τελική μορφή του μνημείου μετά την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του όσο και τη πρώτη περίοδο εργασιών. Αρωγοί στην εκδήλωση είναι ο Δήμος Ερέτριας, το ΝΠΔΔ του δήμου Ερέτριας «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων» και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα συμμετέχουν η Ελβετική αρχαιολογική σχολή και το σωματείο Διάζωμα. Έναρξη Εκδήλωσης: 8 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας. Ομιλητές: Εκπροσωπώντας την Διεπιστημονική ομάδα μελέτης οι Μπέλλιου Φωτεινή, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π Δογάνη Ιωάννα, συντηρήτρια Γαλανού Αμερίνη, συντηρήτρια «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» Εκπροσωπώντας την εφορεία αρχαιοτήτων Ευβοίας  ο Μπουκάρας Κωνσταντίνος, αρχαιολόγος «APXAIO ΘEATPO EPETPIAΣ. ΠPΩTH ΠEPIOΔOΣ TΩN EPΓAΣIΩN.» Συμμετέχουν: Η εφηβική θεατρική ομάδα εργαστηρίου καλλιτεχνικής παιδείας Βασιλικού με το έργο “Σπουδή στην αρχαία τραγωδία ” Το Ευβοϊκό ωδείο Γούναρη Μαρίας Και οι Cantus Firmus Cello-Basso. Καλλιτεχνική επιμέλεια Νικολαΐδης Γεώργιος Υπεύθυνη διδασκαλίας: Ηρώ Σημονοβικη Παπαγεωργίου Κείμενα/Παρουσίαση: Ευαγγελία Παπαθανασίου Καραχάλιου & Πολυξένη Μουστάκα Ήχος/φως: Μακρής Ανδρέας Πριν την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο του αρχαίου θεάτρου , ώρα έναρξης 7:30 μ.μ , τηλέφωνα συμμετοχής: 6980.834.208 & 6945.957.243 (καθημερινά 18:00 – 20:00) Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019,  ο σύλλογος ενεργών πολιτών «Η Μέδουσα» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, διοργανώνουν μια πολύ σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η μελέτη αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Ερέτριας.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνάντηση πολιτισμού, με σκοπό να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό τόσο τη τελική μορφή του μνημείου μετά την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του όσο και τη πρώτη περίοδο εργασιών.

Αρωγοί στην εκδήλωση είναι ο Δήμος Ερέτριας, το ΝΠΔΔ του δήμου Ερέτριας «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων» και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα συμμετέχουν η Ελβετική αρχαιολογική σχολή και το σωματείο Διάζωμα.

Έναρξη Εκδήλωσης: 8 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας.

Ομιλητές:

Εκπροσωπώντας την Διεπιστημονική ομάδα μελέτης οι

Μπέλλιου Φωτεινή, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π

Δογάνη Ιωάννα, συντηρήτρια

Γαλανού Αμερίνη, συντηρήτρια

«ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ»

Εκπροσωπώντας την εφορεία αρχαιοτήτων Ευβοίας  ο Μπουκάρας Κωνσταντίνος, αρχαιολόγος

«APXAIO ΘEATPO EPETPIAΣ. ΠPΩTH ΠEPIOΔOΣ TΩN EPΓAΣIΩN.»

Συμμετέχουν:

Η εφηβική θεατρική ομάδα εργαστηρίου καλλιτεχνικής παιδείας Βασιλικού με το έργο “Σπουδή στην αρχαία τραγωδία ”

Το Ευβοϊκό ωδείο Γούναρη Μαρίας

Και οι Cantus Firmus Cello-Basso.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Νικολαΐδης Γεώργιος

Υπεύθυνη διδασκαλίας: Ηρώ Σημονοβικη Παπαγεωργίου

Κείμενα/Παρουσίαση: Ευαγγελία Παπαθανασίου Καραχάλιου & Πολυξένη Μουστάκα

Ήχος/φως: Μακρής Ανδρέας

Πριν την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο του αρχαίου θεάτρου , ώρα έναρξης 7:30 μ.μ , τηλέφωνα συμμετοχής: 6980.834.208 & 6945.957.243 (καθημερινά 18:00 – 20:00)

Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top