Από σήμερα είμαστε Αιολικάρα Μυτιλήνης!

Υπάρχει ένας λόγος που από σήμερα θα υποστηρίζω τον Αιολικό Μυτιλήνης. Αυτή η ομαδάρα μπαίνει στο πολύ κλειστό κλαμπ των αγαπημένων μου ομάδων για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Και μόλις τον διαβάσετε και εσείς, είμαι σίγουρος πως θα φωνάξετε “Μπράβο ρε Αιολικάρα”! Λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδο του χειμώνα ο Αιολικός ανακοίνωσε μια σπουδαία […]

Υπάρχει ένας λόγος που από σήμερα θα υποστηρίζω τον Αιολικό Μυτιλήνης. Αυτή η ομαδάρα μπαίνει στο πολύ κλειστό κλαμπ των αγαπημένων μου ομάδων για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Και μόλις τον διαβάσετε και εσείς, είμαι σίγουρος πως θα φωνάξετε “Μπράβο ρε Αιολικάρα”!

Λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδο του χειμώνα ο Αιολικός ανακοίνωσε μια σπουδαία μεταγραφή. Όχι, μην πηγαίνει το μυαλό σας σε κάποιο μεγάλο όνομα ποδοσφαιριστή που μπορεί να έφερε στην Ελλάδα η ομάδα της Λέσβου. Αλλά προχώρησε σε μια άλλη κίνηση ακόμα σημαντικότερη.

Εδώ και λίγες μέρες ο 14χρονος Φράνσις Κολόμπο, πρόσφυγας από το κεντροαφρικάνικο Κονγκό είναι ο πρώτος από τους σύγχρονους πρόσφυγες που κάποιοι αποκαλούν και «λαθρομετανάστες», που απέκτησε «δελτίο» ποδοσφαιριστή σε μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Και μάλιστα σε μια «προσφυγική» ομάδα, τον «Αιολικό» της Μυτιλήνης που έλκει την καταγωγή του από το αντικρινό Αϊβαλί.

Και ξέρετε ποιο είναι το θέμα; Ότι εδώ και 5 χρόνια ο Φράνσις δεν μπορούσε να κερδίσει την ελληνική γραφειοκρατία! Κι αυτό γιατί για να παίξει μπάλα σε μια ομάδα κατηγορίας, δεν έφτανε μονάχα να ξέρει. Χρειαζόταν να αποδείξει και την ιθαγένεια του όρος απαράβατος από τους κανονισμούς της ΕΠΟ και της FIFA η απόδειξη ιθαγένειας. Κι ο Φράνσις διωγμένος από το Κονγκό εδώ και πέντε χρόνια με τον πατέρα του και το μικρότερο αδελφό του ετούτη την ιθαγένεια δεν μπορούσε να την αποδείξει. Και οι …ανιθαγενείς δε δικαιούνται να παίζουν ποδόσφαιρο!

Με τα χίλια ζόρια, από κάποιο συγγενή του πίσω στην πατρίδα κατάφερε να πάρει ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι δεν «φύτρωσε». Και έτσι κατάφερε να εκδώσει δελτίο.

Η οικογένεια του Φράνσις έφυγε σε αναζήτηση καλύτερης ζωής από το Κονγκό πριν πέντε χρόνια. Γιατρός ο πατέρας του, εννιάχρονος τότε ο Φράνσις και επτάχρονος ο αδελφός του. Μπάλα έμαθε κλωτσώντας πέτρες και παρακολουθώντας αγώνες στην τηλεόραση, οπότε μια τηλεόραση βρισκόταν στο δρόμο του. Εδώ και ένα χρόνο με μια βάρκα από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές πέρασαν στη Μυτιλήνη. Από τη Μόρια και τον καταυλισμό της πέρασε στην ομάδα του κόσμου. Ναι υπάρχει και τέτοια. Η ομάδα των προσφύγων. Όχι η προσφυγική ομάδα. Η ομάδα των προσφύγων.

Ο Φρανσίς αγωνίζεται με την ομάδα των μικρών του Αιολικού 

Ο Φρανσίς κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Επειδή το ήθελε πολύ! Και αυτό είναι σαν να έχει κερδίσει 10 πρωταθλήματα!

Όσο για τον Αιολικό Μυτιλήνης; Η Αιολικάρα κέρδισε το Champions League στις καρδιές μας!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top