Απόψε έχει «Ροζ Φεγγάρι»

Η πανσέληνος του Απριλίου απόψε ονομάζεται και «Ροζ Φεγγάρι» – Θα είναι ορατή στις 2:12 τα ξημερώματα «Ροζ φεγγάρι» ονομάζεται η πανσέληνος του Απριλίου που θα σημειωθεί σήμερα Παρασκευή και θα είναι ορατή και στα καλύτερά της με γυμνό μάτι στις 2:12 τα ξημερώματα για τους ρομαντικούς. Το όνομά της η πανσέληνος του Απριλίου το […]

Η πανσέληνος του Απριλίου απόψε ονομάζεται και «Ροζ Φεγγάρι» – Θα είναι ορατή στις 2:12 τα ξημερώματα

«Ροζ φεγγάρι» ονομάζεται η πανσέληνος του Απριλίου που θα σημειωθεί σήμερα Παρασκευή και θα είναι ορατή και στα καλύτερά της με γυμνό μάτι στις 2:12 τα ξημερώματα για τους ρομαντικούς.

Το όνομά της η πανσέληνος του Απριλίου το έχει πάρει από το χρώμα του άνθους Wild Ground Phlox, που ανθεί αυτή την εποχή στην Βόρεια Αμερική.

Σε άλλα σημεία του κόσμου η πανσέληνος αυτή ονομάζεται Egg Moon ή Fish Moon, λόγω της εισροής ψαριών που κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους.

Το Wild Ground Phlox σηματοδοτεί παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα, την αρχή της Άνοιξης και το Πάσχα.

Μάλιστα το χρώμα και το μέγεθος του αποψινού φεγγαριού θα φαίνεται διαφορετικό σε κάθε περιοχή του κόσμου, καθώς αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από μία φυσιολογική πανσέληνο.

 

 

 

Πηγή: athensvoice.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top