Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: Κανονικότητα στη Χαλκίδα σημαίνει να θεριεύουν τα τρελά νερά και να τους πνίγουν

O Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, ο αγαπημένος Τσολιάς της Ελληνοφρένειας, έρχεται την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην Οδό Ονείρων, με την Παράσταση “Πίτσες μπλε”! Πριν όμως βάλει τη στολή του και ανέβει στη σκηνή, μίλησε στο Ghetto Magazine και με τον δικό του ανατρεπτικό τρόπο, απάντησε για τα όρια της σάτιρας, την επιστροφή στην κανονικότητα, για τον Μπαλούρδο […]

O Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, ο αγαπημένος Τσολιάς της Ελληνοφρένειας, έρχεται την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην Οδό Ονείρων, με την Παράσταση “Πίτσες μπλε”!

Πριν όμως βάλει τη στολή του και ανέβει στη σκηνή, μίλησε στο Ghetto Magazine και με τον δικό του ανατρεπτικό τρόπο, απάντησε για τα όρια της σάτιρας, την επιστροφή στην κανονικότητα, για τον Μπαλούρδο και τον Τσολιά, αλλά και για το τι θα δούμε, την ερωτική μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στην Οδό Ονείρων!

-Η παράσταση «Πίτσες μπλε» αναφέρεται στην επιστροφή στην κανονικότητα. Τι σημαίνει κανονικότητα και περισσότερο στην ελληνική επαρχία;

Επιστροφή στην κανονικότητα όπως φάνηκε έως τώρα σημαίνει καταστολή και να σε συλλαμβάνουν οι μπάτσοι μέσα στο σπίτι σου με το βρακί. Σημαίνει να νομιμοποιείται το μέχρι τώρα αυθαίρετο μολ του Λάτση με προεδρικό διάταγμα. Σημαίνει οι Μπογδάνοι, οι μπουμπούκοι και διάφοροι άλλοι γελοίοι ανθρωπίσκοι να προσπαθούν διακαώς να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Στη συγκεκριμένη επαρχία της Χαλκίδας σημαίνει να θεριεύουν τα νερά τα τρελά και να τους πνίγουν.

-Ο Τσολιάς στη Βουλή. Ο πρώτος νόμος που δημιουργεί και ο πρώτος που καταργεί!

Ο ρόλος του Τσολιά είναι να σατιρίζει τη βουλή και αυτούς που βρίσκονται μέσα. Δεν έχει καμιά θέση σε έδρανα εξουσίας, η θέση του είναι πάντα απέναντι από την εξουσία.

-Αποστόλη υπάρχει για εσένα όριο στη σάτιρα; Τι δεν αγγίζεις και τι λατρεύεις να σατιρίζεις;

Το όριο στη σάτιρα το βάζει ο ίδιος ο καλλιτέχνης και έχει να κάνει μόνο με την ηθική και την αισθητική του καλλιτέχνη. Όριο στη σάτιρα δε θα βάλει κανένας ρουφιάνος βουλευτής, όσες μηνύσεις κι αν μας κάνει. Αγγίζω τα πάντα, από τη μάνα μου, μέχρι τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε σταθμού που συνεργάζομαι, μέχρι τις ιδέες που πιστεύω. Λατρεύω κυρίως τις εξουσίες. Και τις οικονομικές και τις πολιτικές.

-Θα μπορούσαν ο Τσολιάς και ο Μπαλούρδος να έκαναν παρέα;

Μόνο σε μεσοτοιχία κρατητηρίου ενός αστυνομικού τμήματος, να συνομιλούν από το παραθυράκι της σιδερένιας πόρτας σαν άλλο ραντεβού στα τυφλά.

-Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση καμία εκπομπή που να σατιρίζει την πολιτική σκηνή και τα τεκταινόμενα. Γιατί συμβαίνει αυτό πιστεύεις; Είναι η ώρα να επιστρέψει η Ελληνοφρένεια;

Συμβαίνει γιατί τα κανάλια έχουν τόσες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς τις κυβερνήσεις που δεν τους επιτρέπουν οποιαδήποτε αντίθετη και αντιδραστική φωνή. Η τηλεοπτική Ελληνοφρένεια θα επιστρέψει όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

-Τι πρέπει να συμβεί για να δούμε το πρόσωπο πίσω από τον Τσολιά και τον Μπαλούρδο;

Αρκεί να κοιτάξουμε τον καθρέφτη μας.

-Τι θα δει το κοινό της Χαλκίδας στην παράσταση «Πίτσες μπλε» στην Οδό Ονείρων και μάλιστα την «ερωτική ημέρα» του Αγίου Βαλεντίνου;

Θα πάει η πίτσα σύννεφο! Καταρχάς στη Χαλκίδα έχουμε ιδιαίτερη συμπάθεια γιατί παίζουμε στον τόπο μας, μιας και οι περισσότεροι στην μπάντα είμαστε από την Αιδηψό. Οπότε γι αυτό και αποφασίσαμε τη μέρα του έρωτος να την περάσουμε «σπίτι μας». Οι Χαλκιδαίοι θα δουν μια σατιρική παράσταση λοξού πολιτικού λόγου μπλεγμένη με σατιρικά τραγούδια και βίντεο (στα περισσότερα εκ των οποίων πρωταγωνιστεί ο Μπαλούρδος). Πρόκειται για μια μετα-επιθεώρηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top