Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω καπνού και καύσωνα – Τι να προσέξουν οι πολίτες

Χαμηλή είναι η ποιότητα του αέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα λόγω των πολλών μικροσωματιδίων που έχουν συγκεντρωθεί στην ατμόσφαιρα από τις πυρκαγιές. Μια δορυφορική εικόνα ορατού φάσματος που το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επεξεργάστηκε νωρίς το πρωί σήμερα, αποκαλύπτει τη μετεωρολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένας μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών […]

Χαμηλή είναι η ποιότητα του αέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα λόγω των πολλών μικροσωματιδίων που έχουν συγκεντρωθεί στην ατμόσφαιρα από τις πυρκαγιές.

Μια δορυφορική εικόνα ορατού φάσματος που το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επεξεργάστηκε νωρίς το πρωί σήμερα, αποκαλύπτει τη μετεωρολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ένας μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, απελευθερώνει πολύ μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ο καπνός παρασύρεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες των πυρκαγιών και φτάνει μέχρι τη Βόρεια Αφρική.
Τι πρέπει να κάνουν όσοι νιώσουν δυσφορία με την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα
Για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα αλλά και για το τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα έκανε λόγο ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα” εξήγησε πως ακόμη και αν κάποιος εισπνεύσει και για λίγες ώρες αυτά τα σωματίδια, είναι επικίνδυνα γιατί είναι ξένο σώμα που μπαίνουν μέσα στο βλεννογόνο του αναπνευστικού και προκαλούν φλεγμονή.

«Για έναν απλό άνθρωπο που είναι τελείως υγιής αυτή η φλεγμονή θα κάνει έναν ερεθισμό, συνήθως δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα, αν έχει όμως υποκείμενα νοσήματα, αν έχει ήδη φλεγμονή στους αεραγωγούς του π.χ. άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, τότε η επιπλέον φλεγμονή που θα γίνει από αυτά θα επιτείνει την ήδη προϋπάρχουσα φλεγμονή και θα έχει επίταση των συμπτωμάτων-παρόξυνση. Οπότε αυτός ο άνθρωπος πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με τον θεράποντα πνευμονολόγο του να ρυθμίσει την αγωγή του», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top