Αν δεν έχεις πάει στη Σκύρο, πρέπει να δεις αυτό το project! (pics&video)

Η Σκύρος είναι το «δικό μας»  νησί  στις Σποράδες και αποτελεί σταθερό προορισμό για αρκετούς Χαλκιδέους και Ευβοιώτες. Ένα νησί με αντιθέσεις και άγρια ομορφιά, με γραφικά σοκάκια και υπέροχες παραλίες με καταγάλανα νερά. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Σκύρου, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαιτέρως γνωστές σε όλη την Ελλάδα, όπως το σκυριανό καρναβάλι, αλλά […]

Η Σκύρος είναι το «δικό μας»  νησί  στις Σποράδες και αποτελεί σταθερό προορισμό για αρκετούς Χαλκιδέους και Ευβοιώτες.

Ένα νησί με αντιθέσεις και άγρια ομορφιά, με γραφικά σοκάκια και υπέροχες παραλίες με καταγάλανα νερά.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Σκύρου, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαιτέρως γνωστές σε όλη την Ελλάδα, όπως το σκυριανό καρναβάλι, αλλά και το 1ο  διήμερο φεστιβάλ μουσικής που έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε και κυριολεκτικά βούλιαξε το νησί από κόσμο!

Ο φωτογράφος Γιάννης Κάραλης  μοιράζεται τις αναμνήσεις του από το νησί της Σκύρου μέσα από ένα drone βίντεο και 30 φωτογραφίες.

Πώς τη γνώρισε και τι τον κέρδισε σε αυτό τον τόπο;

«Έχουν ήδη περάσει δύο χρόνια απ’ όταν ξεκίνησα ως μέλος ενός resort management team στην πανέμορφη Σκύρο. Από την πρώτη στιγμή, η ομορφιά του νησιού με κέρδισε για πάντα. Για τον πολύ κόσμο, πρόκειται για ένα λιγότερο “δημοφιλές” νησί, στο οποίο μπορεί κανείς να φτάσει μόνο μέσω μιας εποχιακής εσωτερικής πτήσης από την Αθήνα ή μέσω φέρι από την Κύμη της Εύβοιας.Οι περισσότεροι επισκέπτες της Σκύρου είναι Έλληνες. Είναι μέρος γεμάτο παραδόσεις!

Αναφέρεται στη μυθολογία ως το σπίτι του Αχιλλέα και του Θησέα, κι είναι επίσης ακουστό για τον παραδοσιακό “Χορό Αιγών” τις απόκριες. Το κύριο χωριό είναι χτισμένο πάνω σε ένα επιβλητικό βράχο, όπου στην κορυφή δεσπόζει ένα μοναστήρι κι ένα κάστρο. Αρχικά ήταν δύο νησιά, τα οποία πλέον συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός οροπεδίου. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι πράσινο και δασώδες, ενώ το νότιο αποτελείται σχεδόν από γυμνό βράχο με κατσίκια και άγρια σκυριανά αλογάκια. Εκεί βρίσκεται επίσης ο απομονωμένος τάφος του Άγγλου ποιητή Rupert Brooke.

Το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποίησα εκεί την πρώτη μου έκθεση, μια σειρά φωτογραφιών με το όνομα “The beauty of Skyros”.

Επιστρέφω ξανά και ξανά στη Σκύρο γιατί… υπάρχουν ακόμα πολλά να δω και να ανακαλύψω. Σημαντικός επίσης λόγος είναι η φιλικότητα των ντόπιων, οι μοναδικές παραλίες του χωριού, κάποιες με μεγάλες και όμορφες καφετέριες και μπαρ, καθώς και κάποια απίστευτα όμορφα και ποικίλα τοπία.

Έχω μάθει στη Σκύρο ότι η παράδοση μπορεί να διατηρηθεί από τους ανθρώπους, ακόμη και μέσα από μια δυνατή οικονομική κρίση. Τα πράγματα αλλάζουν αργά. Αυτός ο αργός ρυθμός όμως, είναι μέρος της ομορφιάς του τόπου αυτού!»

 

 

 

 

 

 

 

 

με πληροφορίες από:athensvoice.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top