Ανάπλαση από τα Τένις μέχρι την Σουβάλα σχεδιάζει ο Δήμος Χαλκιδέων

Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την περιοχή Τένις μέχρι τη Σουβάλα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή. Με αφορμή την πρόσκληση “Χρηματοδότηση Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών έτους 2019” του Πράσινου Ταμείου, στην οποία ο Δήμος ετοιμάζεται να υποβάλλει ολοκληρωμένη […]

Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την περιοχή Τένις μέχρι τη Σουβάλα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή την πρόσκληση “Χρηματοδότηση Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών έτους 2019” του Πράσινου Ταμείου, στην οποία ο Δήμος ετοιμάζεται να υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπλαση, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα απέστειλε σχετικό έγγραφο στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας, προκειμένου να αιτηθεί τις απαραίτητες ενέργειες για επανακαθορισμό των χερσαίων ζωνών της περιοχής και τη σύμφωνη γνώμη του Οργανισμού, καθώς το παραλιακό μέτωπο αποτελεί χώρο αρμοδιότητάς του. Στην επιστολή ανέφερε τα εξής:

“Λαμβάνοντας υπόψη την υποβαθμισμένη εικόνα (αισθητικής, προσβασιμότητας κλπ) του παραλιακού μετώπου από το Δασαρχείο μέχρι και τη παραλία Σουβάλας, αλλά και τις προοπτικές που θα προκύψουν για τη περιοχή από πιθανό ολοκληρωμένο χωρικό σχεδιασμό (ανάπλαση παραλιακού μετώπου), με γνώμονα την ανάδειξη και ανάπλαση του αστικού χώρου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς, παρακαλούμε:

α) για τις δικές σας ενέργειες για καθορισμό με χερσαία ζώνη του παραλιακού τμήματος του Β. Ευβοϊκού, από Δασαρχείο έως Φάρο Κακής Κεφαλής, στο οποίο υφίστανται λιμενικές εγκαταστάσεις, και

β) για τη σύμφωνη γνώμη,
προκειμένου, ο Δήμος Χαλκιδέων αξιοποιώντας τη πρόσκληση “Χρηματοδότηση Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών έτους 2019” του Πράσινου Ταμείου, να υποβάλει πρόταση με θέμα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της περιοχής από Τένις μέχρι Σουβάλα, χώρος αρμοδιότητας σας, που αποτελεί σημαντικό τμήμα της θαλάσσιας προβολής της πόλης της Χαλκίδας στο Β. Ευβοϊκό. “

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας, σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, δήλωσε σύμφωνος ως προς την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και διασφάλισε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ένα σημαντικό έργο που θα δώσει έναν νέο “αέρα” στην πόλη.. Ελπίζουμε να προχωρήσει και είμαστε σε αναμονή των μακετών.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top