Αιώνια Διλήμματα: Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά;

Στην στολισμένη υπόγα του Ghetto ξέσπασε μια διαμάχη δίχως αύριο. Είχαμε γυρίσει όλοι 2 με 3 κιλά συν και ξεκινήσαμε να λέμε πως περάσαμε τα Χριστούγεννα. Μέχρι που η Τσολάκου έκανε μια ερώτηση – παγίδα. “Εσάς παιδιά τι σας αρέσουν τα Χριστούγεννα ή η Πρωτοχρονιά”; Αυτό ήταν.. Δεν ακουμπήσαμε πληκτρολόγιο για καμιά ώρα και αρχίσαμε […]

Στην στολισμένη υπόγα του Ghetto ξέσπασε μια διαμάχη δίχως αύριο. Είχαμε γυρίσει όλοι 2 με 3 κιλά συν και ξεκινήσαμε να λέμε πως περάσαμε τα Χριστούγεννα. Μέχρι που η Τσολάκου έκανε μια ερώτηση – παγίδα. “Εσάς παιδιά τι σας αρέσουν τα Χριστούγεννα ή η Πρωτοχρονιά”; Αυτό ήταν.. Δεν ακουμπήσαμε πληκτρολόγιο για καμιά ώρα και αρχίσαμε να εξηγούμε και να δίνουμε επιχειρήματα για πια από τις δύο εορτές μας αρέσει.

Βέβαια δεν νομίζουμε πως θα βγάλετε άκρη καθώς το Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά παραμένει ένα αιώνιο δίλημμα.  Φαίη Δουγαλή, Χριστίνα Τσολάκου και Βασίλης Ντέμης δίνουν την δική τους εξήγηση για την top γιορτή.

 

Φαίη Δουγαλή 

Πρωτοχρονιά, πρωτοχρονιά, πρωτοχρονιά!Διαλέγω σταθερά πρωτοχρονιά, γιατί μας δίνει ευκαιρία:

-Να μπορούμε να φορέσουμε, ελεύθερα, όλες τις παγιέτες, τα στρας και τα λούσα που μας «στερείτε», όλο τον υπόλοιπο χρόνο εσείς οι φιασιονπολιτσμάνοι/ες!

-Να γιορτάσουμε άλλη μία νέα αρχή!

-Να κάνουμε με μία φωνή, οικογενειακή, αντίστροφη μέτρηση!

-Να κόψουμε βασιλόπιτα!

-Ν’ανοίξουμε τη σαμπάνια μας…

-Ν’ανταλλάξουμε δώρα!

-Να ερχόμαστε πιο κοντά με τον κόσμο, ευχόμενοι, ο ένας στον άλλο, για κανένα μήνα: «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ»!

2019 λόγοι να λατρεύω πρωτοχρονιά! Καλή πρωτοχρονιά λοιπόν!!!

 

Χριστίνα Τσολάκου

Φυσικά Χριστούγεννα! Αφού είναι η γιορτή μου!

Τι; Θέλετε κι άλλους λόγους; Οκ…

Λοιπόν, από μικρή προτιμούσα τα Χριστούγεννα για διάφορους λόγους. Όταν ερχόταν η Πρωτοχρονιά, ήξερες ότι έμειναν μόνο λίγες μέρες για να τελειώσουν οι διακοπές και να αρχίσει πάλι το σχολείο και αυτό ήταν αρκετά μελαγχολικό…

Το ίδιο ισχύει και τώρα, την Πρωτοχρονιά συνειδητοποιείς ότι τέλος οι αργίες, τα κεφάλια μέσα και αλλά τέτοια ενήλικα κλισέ!

Επίσης, τα Χριστούγεννα θεωρητικά είναι η γιορτή της αγάπης και είναι ωραίο το ότι προσπαθείς με αυτή την αφορμή έστω, να δείξεις την αγάπη σου στους δικούς σου ανθρώπους, αλλά και στους γύρω σου γενικά! (έστω για μια μέρα, μετά μπορούμε να συνεχίσουμε το hate)

Τέλος, οι λίστες της Πρωτοχρονιάς με τους στόχους για το νέο έτος, με αγχώνουν και μου δημιουργούν κατάθλιψη. Δεν μπορώ καθόλου τις ηλίθιες ερωτήσεις « τι ονειρεύεσαι για τη νέα χρονιά, τι θα ήθελες να πετύχεις φέτος;»  ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΛΑ ΖΩΝΤΑΝΗ!

Χριστούγεννα μόνο παιδιά, δεν το συζητάω!

 

Βασίλης Ντέμης

Αν το πάμε με την λογική της Τσολάκου θα έπρεπε να διαλέξω πρωτοχρονιά γιατί είναι η γιορτή μου. Όμως δεν έχω σαφή απάντηση να δώσω σε αυτό το αιώνιο δίλημμα καθώς η περίοδος αυτή των εορτών μου αρέσει όσο καμία άλλη εορτή και καμία άλλη εποχή. Είμαι τύπος του χειμώνα, οπότε λατρεύω τον γιορτινό Δεκέμβρη. Μου αρέσει η αναμονή για τα Χριστούγεννα, η γαλοπούλα και ο Σκρουτζ, Ναι, κάθε παραμονή Χριστουγέννων βλέπω την ιστορία του Σκρουτζ. Πρόβλημα; Από την άλλη το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι είναι το κάτι άλλο. Βασικά το τραπέζι στην παραμονή πρωτοχρονιάς. Πολύ φαγητό, το καλύτερο φαγητό της χρονιάς. Το χαρτάκι που παίζουμε μετά την αλλαγή του χρόνου με παρέα ωραίο ουίσκι είναι αξία ανεκτίμητη. Πάντα τα τσέπωνα επειδή ήταν η γιορτή μου άρα σημαντικό επιχείρημα. Και επειδή είμαι άνθρωπος που βάζω στόχους μου αρέσει η λίστα με αυτά που θα αλλάξω και θα πετύχω για την νέα χρονιά πχ να είμαι στην ώρα μου στα ραντεβού μου να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Μεταξύ μας, τώρα που διαβάζω το κείμενό μου, μάλλον περισσότερο υπέρ της πρωτοχρονιάς είμαι….

Bonus: Το στοίχημα που βάζω με τον πατέρα μου και κερδίζω πάντα, κάθε χρόνο, για το εάν ο Καμίνης θα προλάβει να κάνει αλλαγή εντός χρόνου ή θα ξεφύγει κάνα 10λεπτο!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top