Αθηνά Χαϊνά: “Η αγάπη και το πάθος για τον τόπο μου,με ώθησαν στην ενασχόλησή μου με τα κοινά!”

Η Αθηνά Χαϊνά είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για τον Δήμο Χαλκιδέων, με τον συνδυασμό του Βασίλη Καθαροσπόρη. Είναι Μηχανολόγος-Μηχανικός ΕΜΠ και ασκεί το επάγγελμα επί μια 15ετία,  μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ευβοίας και τα τελευταία 3 χρόνια κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου. Η υποψηφιότητα της στις Δημοτικές εκλογές, προκύπτει από την αγάπη της για τη […]

Η Αθηνά Χαϊνά είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για τον Δήμο Χαλκιδέων, με τον συνδυασμό του Βασίλη Καθαροσπόρη.

Είναι Μηχανολόγος-Μηχανικός ΕΜΠ και ασκεί το επάγγελμα επί μια 15ετία,  μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ευβοίας και τα τελευταία 3 χρόνια κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου.

Η υποψηφιότητα της στις Δημοτικές εκλογές, προκύπτει από την αγάπη της για τη Χαλκίδα και την θέληση της να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορεί, στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας!

-Τι θα έκανες την επόμενη μέρα της εκλογής σου;

Την επόμενη μέρα των εκλογών σε πρώτη φάση θα αφιερώσω λίγο χρόνο από αυτόν που έκλεψα στα παιδιά μου και τον σύζυγό μου! Όντας όμως πολύ χαρούμενη που θα ανήκω σε αυτούς που οι Χαλκιδέοι ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Χαλκίδας.

-Έναν λόγο που αποφάσισες να ασχοληθείς  με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όντας κόρη του αείμνηστου Σταύρου Χαϊνά Δημοτικού Συμβούλου της Χαλκίδας από μικρή τα ερεθίσματα ήταν πολλά και πάντα τον θαύμαζα για τις απόψεις του και τον τρόπο που σκεφτόταν όταν μου διηγούταν ιστορίες από εκείνη την περίοδο. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή αλλά και αργότερα έχοντας εκλεγεί επί δώδεκα συνεχόμενα έτη ως μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Ευβοίας και μάλιστα την τελευταία τριετία ως Αντιπρόεδρος της Διοικούσας έχω ασχοληθεί με τα προβλήματα τόσο των Μηχανικών αλλά και τα τεχνικά θέματα που πολλές φορές έρχονταν ως θέμα στις συνεδριάσεις.

Αυτή τη φορά η αγάπη και το πάθος για τον τόπο μου, για την Χαλκίδα μας, με ώθησαν στην ενασχόλησή μου με τα κοινά με σκοπό να προσφέρω με όποιον τρόπο μπορώ στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας.

-Στο poll του Ghetto Magazineγια το τι λείπει από τη Χαλκίδα, ο κόσμος ψήφισε: α) πάρκινγκ, β) πράσινο γ) καθαριότητα. Βάλ’ τα με τη δική σου σειρά προτεραιότητας.

Θα ήταν μεγάλο λάθος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ιεραρχήσει αυτές τις τρεις ανάγκες ενός Δήμου! Ποιος θα μπορούσε να ζήσει σε έναν Δήμο που έχει λύσει τα δύο από αυτά τα προβλήματα και πάσχει σε κάποιο τρίτο? Αν πάλι θα έπρεπε να δώσω μια απάντηση θα έλεγα πως η σειρά προτεραιότητας με την οποία τα κατατάσσω εγώ είναι: α) καθαριότητα β) πράσινο γ) πάρκινγκ.

-Αντιλαμβάνεσαι την ευθύνη του ρόλου που θέλεις να αναλάβεις;

Φυσικά και αντιλαμβάνομαι την ευθύνη του Δημοτικού Συμβούλου αλλά αυτό είναι κάτι που όχι απλώς δεν με φοβίζει, αλλά με κάνει να θέλω όλο και πιο πολύ να ασχοληθώ με τα κοινά γιατί πιστεύω πως οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν την αλλαγή.

-Ποιός ο λόγος που ο κόσμος απαξιώνει τις Δημοτικές εκλογές;

Όντας στο τέλος της προεκλογικής περιόδου μπορώ με σιγουριά να πω πως ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την εικόνα του Δήμου μας στο πέρασμα των χρόνων και αυτό αποτυπώνεται στην μεγάλη αποχή που έχουμε στις εκλογές. Καλό θα ήταν λοιπόν σε πρώτη φάση να παρακινήσουμε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Αυτό όμως που σίγουρα πρέπει να πω είναι πως βλέποντας τόσους νέους υποψηφίους σε όλες τις παρατάξεις νομίζω πως έχει έρθει η ώρα για την μεγάλη αλλαγή.

-Γιατί με τον Βασίλη Καθαροσπόρη;

Είναι μια ερώτηση που έκανα και εγώ στον εαυτό μου γιατί είναι γεγονός πως δέχτηκα και από αλλού πρόταση. Με τον Βασίλη λοιπόν γιατί θεωρώ πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή την θέση. Είναι ο άνθρωπος που πάντα ήταν και θα είναι κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών της Χαλκίδας γιατί δεν κλείστηκε ποτέ σε ένα γραφείο πίσω από κάποιον γυάλινο τοίχο. Είναι ο άνθρωπος που με την εμπειρία που του δίνει η εικοσαετή θητεία του θα ακούσει το πρόβλημα, θα σε ενημερώσει για το αν αυτό είναι εφικτό να επιλυθεί ή όχι και αν ναι θα προσπαθήσει να δώσει Λύση όσο πιο άμεσα γίνεται.

-Γιατί εσένα;

Γιατί εμένα? Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να το απαντήσω εγώ αλλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που με τίμησαν με την ψήφο τους και την προηγούμενη φορά. Πρέπει να σημειωθεί για άλλη μια φορά πως υπάρχουν αξιόλογες υποψηφιότητες σε όλες τις παρατάξεις σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές. Όντας ενεργή Μηχανολόγος Μηχανικός τα τελευταία 15 χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα θεωρώ πως έχω την τεχνογνωσία αλλά και την απαραίτητη εμπειρία να αποτελώ μία από τις επιλογές του κόσμου. Μην ξεχνάμε πως οι Τεχνοκράτες θα πρέπει να κατέχουν θέση σε όλα τα επίπεδα των συμβουλίων.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top