Έρευνα: Πού βρίσκονται οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη;

Ιδιωτικά αεροσκάφη, δεκάδες πανάκριβα σπίτια και ακίνητα στα πιο περιζήτητα μέρη ανά την υφήλιο και πολυτέλειες που δεν τολμά να φανταστεί καν ο μέσος νους περιλαμβάνει η καθημερινότητα των πιο πλουσίων ανθρώπων του κόσμου. Ποιοι είναι αυτοί, όμως και πού μπορεί να τους βρει κανείς; Σύμφωνα με την σχετική έρευνα του κολοσσού συμβούλων στο real estate, Knight Frank, περισσότεροι από τους μισούς μεγιστάνες που ανήκουν στην παγκόσμια οικονομική ελίτ, βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μόλις 10 πόλεις του πλανήτη. Στην κορυφή αυτών βρίσκονται το Λονδίνο, το Τόκυο και η Σιγκαπούρη, όπου εδρεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων, λόγω των επιχειρηματικών ευκαιριών, του lifestyle και των υποδομών ή ανέσεων που αυτές προσφέρουν. Εντύπωση προκαλεί πως στην πρώτη 10αδα υπάρχει μόνο μια πόλη των ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη, παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως. Την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα, εκτιμάται ότι υπήρχαν σχεδόν 200.000 πολυεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, με τα 2/3 αυτών να εντοπίζονται στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η Γηραιά Ηπειρος θεωρείται η περιοχή, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι από αυτούς τους κροίσους, ενώ με την άνοδο που παρατηρείται στην Ασία υπολογίζεται πως για πρώτη φορά το 2019 περισσότεροι από 20 εκατ. άνθρωποι θα έχουν περιουσία τουλάχιστον 1 εκατ, ευρώ. Η πλειοψηφία αυτών, επισημαίνει η μελέτη για τον παγκόσμιο πλούτο, ξοδεύει πολλά χρήματα για αυτοκίνητα, ακριβό ουίσκι, έργα τέχνης, κοσμήματα και διαμάντια.         πηγή:huffingtonpost.gr

Ιδιωτικά αεροσκάφη, δεκάδες πανάκριβα σπίτια και ακίνητα στα πιο περιζήτητα μέρη ανά την υφήλιο και πολυτέλειες που δεν τολμά να φανταστεί καν ο μέσος νους περιλαμβάνει η καθημερινότητα των πιο πλουσίων ανθρώπων του κόσμου. Ποιοι είναι αυτοί, όμως και πού μπορεί να τους βρει κανείς;

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα του κολοσσού συμβούλων στο real estate, Knight Frank, περισσότεροι από τους μισούς μεγιστάνες που ανήκουν στην παγκόσμια οικονομική ελίτ, βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μόλις 10 πόλεις του πλανήτη. Στην κορυφή αυτών βρίσκονται το Λονδίνο, το Τόκυο και η Σιγκαπούρη, όπου εδρεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων, λόγω των επιχειρηματικών ευκαιριών, του lifestyle και των υποδομών ή ανέσεων που αυτές προσφέρουν.

Εντύπωση προκαλεί πως στην πρώτη 10αδα υπάρχει μόνο μια πόλη των ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη, παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

Την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα, εκτιμάται ότι υπήρχαν σχεδόν 200.000 πολυεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, με τα 2/3 αυτών να εντοπίζονται στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η Γηραιά Ηπειρος θεωρείται η περιοχή, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι από αυτούς τους κροίσους, ενώ με την άνοδο που παρατηρείται στην Ασία υπολογίζεται πως για πρώτη φορά το 2019 περισσότεροι από 20 εκατ. άνθρωποι θα έχουν περιουσία τουλάχιστον 1 εκατ, ευρώ.

Η πλειοψηφία αυτών, επισημαίνει η μελέτη για τον παγκόσμιο πλούτο, ξοδεύει πολλά χρήματα για αυτοκίνητα, ακριβό ουίσκι, έργα τέχνης, κοσμήματα και διαμάντια.

 

 

 

 

πηγή:huffingtonpost.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top