Ένα πολιτιστικό στολίδι στο υπόγειο του Επιμελητηρίου Εύβοιας (pics)

Ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου της Χαλκίδας.  Μέρος της βυζαντινής οχύρωσης της Μεσαιωνικής Χαλκίδας βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην κεντρική οδό Βενιζέλου, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο της Χαλκίδας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας το ανέδειξε και έτσι δημιούργησε και προσέθεσε ένα νέο σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στον Πολιτιστικό χάρτη της […]

Ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου της Χαλκίδας. 

Μέρος της βυζαντινής οχύρωσης της Μεσαιωνικής Χαλκίδας βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην κεντρική οδό Βενιζέλου, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο της Χαλκίδας.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας το ανέδειξε και έτσι δημιούργησε και προσέθεσε ένα νέο σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στον Πολιτιστικό χάρτη της πόλης.

Μάλιστα, το στολίδι του Επιμελητηρίου πλέον θα είναι ένας πολιτιστικός χώρος όπου από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Βούλα Αγιοστρατίτη, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook αναφέρθηκε στο πολιτιστικό αυτό έργο και έκανε αναφορά σε κάτι που λίγοι πίστευαν πως μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλά είναι γεγονός.

«Το απραγματοποιητο των πολλών… έγινε πραγματικότητα, το αδύνατο έγινε δυνατό γιατί.. οι ελάχιστοι το πίστεψαν ….
Μοιράστηκαν το πάθος μου την πίστη μου την γοητεία της δημιουργίας και της υπέρβασης.
Η διαδρομή πολύ δύσκολη μα σχεδόν μαγική. Η ιστορία ζωντάνεψε, πήρε σάρκα και οστά. Έγινε γνώση.
Η παλιά Χαλκίδα δεν ειναι πια μόνο μία φωτογραφία. ΕΊΝΑΙ ΠΛΈΟΝ ΓΕΓΟΝΌΣ. ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΜΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥΣ, ΣΤΟ ΥΠΌΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ ΤΟΥ, για να γίνει φάρος πολιτισμού, ιστορικής ταυτότητας.
Το εμπορικό μας κέντρο έχει τώρα έναν εντελώς ξεχωριστό λόγο να είναι επισκεψιμο. Να είναι άξιο θαυμασμού, σημείο αναφοράς, με περιτύλιγμα την περηφάνια όλων μας».

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία από την πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αγιοστρατίτη, η οποία αποδεικνύει για άλλη μία φορά έμπρακτα, πως κάνει σπουδαίο έργο για την ανάδειξη της Εύβοιας, της Χαλκίδας και του πολιτισμού της.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top