Ένα διώροφο σπιτάκι ζεσταίνει τις αδέσποτες γάτες στα Κάτω Πατήσια

Τα αδέσποτα ζώα υποφέρουν τον χειμώνα, ειδικά όταν τους είναι δύσκολο να βρουν ένα ζεστό καταφύγιο στις αφιλόξενες πόλεις. Το γεγονός ότι είναι αδέσποτα δεν σημαίνει ότι αυτό τα κάνει πιο δυνατά και αντέχουν το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τα χιόνια, διαβάζουμε στο istoriesadespoton. Αντιθέτως τα άστεγα ζώα στον δρόμο που είναι εκτεθειμένα σε […]

Τα αδέσποτα ζώα υποφέρουν τον χειμώνα, ειδικά όταν τους είναι δύσκολο να βρουν ένα ζεστό καταφύγιο στις αφιλόξενες πόλεις. Το γεγονός ότι είναι αδέσποτα δεν σημαίνει ότι αυτό τα κάνει πιο δυνατά και αντέχουν το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τα χιόνια, διαβάζουμε στο istoriesadespoton.

Αντιθέτως τα άστεγα ζώα στον δρόμο που είναι εκτεθειμένα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και είναι αναγκασμένα να σπαταλούν πολλή ενέργεια  για να αναζητήσουν το φαγητό τους, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους. Αν το να φέρετε ένα αδέσποτο ζώο στο σπίτι δεν είναι μια επιλογή, τότε μπορείτε να το βοηθήσετε να επιβιώσει από το κρύο παρέχοντας του καταφύγιο και τροφή.

Όπως ακριβώς έκανε φιλόζωος κάτοικος στα Κάτω Πατήσια στην Αθήνα, που έφτιαξε και τοποθέτησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 το διώροφο σπιτάκι με στέγη που βλέπετε στις φωτογραφίες για να προστατεύσει από το κρύο και τη βροχή τις αδέσποτες γατούλες που σιτίζει και προστατεύει στη γειτονιά του.

Φρόντισε δε να ευαισθητοποιήσει κυρίως τους περαστικούς – και όχι τόσο τους περίοικους καθώς πρόκειται για φιλόζωη γειτονιά – γράφοντας επάνω στο σπιτάκι «Παρακαλώ μην το πάρετε. Αφήστε τα να ζεσταθούν». Το αυτοσχέδιο γατόσπιτο είναι ευτυχώς ακόμα στη θέση του.

 

 

 

 

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top