Ithaca Chiropractic Center

Άγχος, δεν είναι τελικά όλα στο μυαλό σου

Το 2020 ήταν μια αγχωτική χρονιά. Ζήσαμε πράγματα που είχαμε δει μόνο σε ταινίες του Χόλιγουντ και ακόμη και τότε δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Οι άνθρωποι ανησυχούσαν μήπως χάσουν τη δουλειά τους, ότι δεν θα ήταν σε θέση να προσφέρουν για τις οικογένειες τους. Το αίσθημα του “να ξεφύγεις” ήταν πιο εμφανές από ποτέ. […]

Το 2020 ήταν μια αγχωτική χρονιά. Ζήσαμε πράγματα που είχαμε δει μόνο σε ταινίες του Χόλιγουντ και ακόμη και τότε δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Οι άνθρωποι ανησυχούσαν μήπως χάσουν τη δουλειά τους, ότι δεν θα ήταν σε θέση να προσφέρουν για τις οικογένειες τους. Το αίσθημα του “να ξεφύγεις” ήταν πιο εμφανές από ποτέ. Και επιπλέον δεν μπορούσαν να πάνε στη μόνη «απόδραση» τους. Το γυμναστήριο ή έξω στη φύση.

Το άγχος αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητας σου… Παρατηρείς ότι δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς στη δουλειά..και μερικές φορές ο πόνος σε κάνει να νιώθεις άβολα. Ο ύπνος γίνεται πιο δύσκολος και δεν μπορείς να θυμηθείς την τελευταία φορά που ξύπνησες ξεκούραστος…

Ξέρω. Εχω βρεθεί και εγώ εκεί.

Το άγχος βλέπεις είναι αναπόφευκτο. Είναι παντού γύρω μας. Είναι στη δουλειά, είναι στο σπίτι, είναι στο μυαλό μας. Το μόνο πράγμα που μπορείς να αλλάξεις είναι εσύ. Και τον τρόπο που αντιδράς σε αυτό.

Μόλις διαπιστώσεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που ανταποκρίνεσαι σε αυτό τότε έχεις το κλειδί για μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή. Πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Όταν οι εξωτερικοί στρεσογόνοι παράγοντες ξεπερνούν την ικανότητα του σώματος να τα αντιμετωπίσει, το σώμα το επεξεργάζεται και το αποκαλεί άγχος. Με άλλα λόγια «κίνδυνος, κίνδυνος». Το σώμα σου απαντά αυξάνοντας την αρτηριακή σου πίεση. Ο καρδιακός σου ρυθμός αυξάνεται και η αναπνοή σου γίνεται πιο γρήγορη. Νιώθεις μια ένταση στο κεφάλι και τα άκρα σου ζεσταίνονται. Σχεδόν σαν την αίσθηση ότι είσαι έτοιμος να τρέξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Το μέρος του σώματος σου που είναι υπεύθυνο για αυτό ονομάζεται νευρικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Ίσως το έχεις ακούσει ως λειτουργία «μάχης ή φυγής». Είναι η φυσική απάντηση του σώματος να αντιμετωπίζει όλα τα επικίνδυνα πράγματα. Για παράδειγμα, αν σε κυνηγούσε μια αρκούδα το σώμα σου λειτουργούσε υπό αυτό το σύστημα.

Ευτυχώς, δεν έχουμε αρκούδες στην πανέμορφη πόλη μας. Οτιδήποτε άλλο όμως στη ζωή σου που σου προκαλείς άγχος ενεργοποιεί αυτόματα την ίδια λειτουργία στο σώμα σου. Ακριβώς σαν να ήταν μια αρκούδα. Όταν το σώμα βρίσκεται σε αυτή τη «μάχη ή φυγή» για μεγάλα χρονικά διαστήματα αρχίζουμε να παρατηρούμε αλλαγές στο σώμα μας. Είτε ψυχικά είτε σωματικά. Για παράδειγμα: μειωμένα επίπεδα ενέργειας, μειωμένη σεξουαλική ορμή, χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλοι, δυσπεψία, δερματικά και καρδιακά προβλήματα. Αυτά μπορούν επίσης να παρουσιαστούν ως αλλαγές στη διάθεση, αισθήματα ανασφάλειας και μειωμένα επίπεδα παραγωγικότητας στην εργασία.

Υπάρχει όμως ένα μυστικό που θα σου αποκαλύψω..! Αυτό μπορεί να αλλάξει!
Μπορείς να γυρίσεις αυτό το διακόπτη λειτουργίας με λιγη πρακτική, φροντίδα και αγάπη προς τον εαυτό σου, κάνοντας πράγματα για να βγεις από αυτή τη κατάσταση.

Μείνε συντονισμένος και τον επόμενο μήνα θα μοιραστούμε μαζί σου 3 απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητα σου για να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Αν θέλεις να μαθαίνεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σώμα σου, και πως μπορείς να βιώσεις τη βέλτιστη δυνατή εκδοχή σου στείλε μας email στο greece.chiropractic@gmail.com με θέμα “θέλω και εγώ”.

H Σπυριδούλα & Μαρίνα βοηθούν καθημερινά ανθρώπους με χρόνια προβλήματα να βρουν μια φυσική λύση στα ζητήματα της υγείας τους μέσα από τη χειροπρακτική φροντίδα. Ο χώρος τους βρίσκεται στη Χαλκίδα, Εύβοια.

Σπυριδούλα Παπαδημητρίου, D.C. & Μαρίνα Παπαδημητρίου, D.C.
Upper Cervical Specific Chiropractors (U.S.A.)
Χειροπράκτες (U.K.)

Ithaca Chiropractic Center
www.ithacachiropracticcenter.com
22210-87068
Ιωάννου Αλεξίου 6, Χαλκίδα, 34133

Facebook: Ithaca Chiropractic Center
Instagram: greece.chiropractic

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top